Αυλαία της 22ης αγωνιστικής με σημαντικό παιχνίδι της πάνω ζώνης στον μαραθώνιο του Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας. Στο Στάδιο ΓΣΠ θα συναντηθούν σήμερα Ολυμπιακός-ΑΕΚ και το ραντεβού τους προκαλεί τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον.
Οι δύο ομάδες κυνηγούν εισιτήριο συμμετοχής στη δεύτερη φάση του Πρωταθλήματος όπου θα κριθούν τα εισιτήρια της ανόδου και με τα σημερινά βαθμολογικά δεδομένα, η αναμέτρηση τους ενδιαφέρει και υπόλοιπες ομάδες που κυνηγούν τον ίδιο στόχο.
Ο Ολυμπιακός μετά το 2-2 με την ΜΕΑΠ άλλαξε προπονητή για δεύτερη φορά στη φετινή χρονιά και μετά τους Άντρο Κουλουμπρή και Σάσα Γιοβάνοβιτς η ευθύνη ανατέθηκε στον Νικόδημο Παπαβασιλείου, που σήμερα θα καθοδηγήσει για πρώτη φορά την ομάδα.
Στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές ο Ολυμπιακός μάζεψε μόνο έξι βαθμούς με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός τετράδας. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, είναι χαρακτηριστικό πως μόνο στο παιχνίδι εναντίον του Φρενάρους εξασφάλισε νικηφόρο αποτέλεσμα.
Η ΑΕΚ την προηγούμενη Παρασκευή επικράτησε στο ντέρμπι της Αλκής με 3-1 και διέκοψε το αρνητικό σερί των πέντε αγωνιστικών χωρίς νίκη. Εξέλιξη που την έφερε στη δεύτερη θέση με τέσσερις βαθμούς περισσότερους από τον Ολυμπιακό.
Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο Στάδιο ΓΣΖ οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες 2-2. Τότε την ΑΕΚ καθοδηγούσε ο Σάββας Κωνσταντίνου και τον Ολυμπιακό ο Άντρος Κουλουμπρής.
**Το παιχνίδι αρχίζει στις 19:00 (LTV Sports 1) και θα διαιτητεύσει ο Γιαννάκης Ιωάννου με βοηθούς τους Αθηνόδωρο Ιωάννου και Ιωάννη Λαζάρου. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Δημήτρης Κωνσταντίνου και παρατηρητής ο Φρίξος Πέτρου.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Στιγμιότυπο από το παιχνίδι του πρώτου γύρου.