Το αποτέλεσμα της ήττας (1-3) στο χθεσινό φινάλε με τους Σέρβους στο Δασάκι διαφοροποίησε το σκηνικό στον όμιλο μας και ο απολογισμός στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-21 της ΟΥΕΦΑ, βρήκε την Εθνική μας στην τελευταία θέση.
Απολογισμός που σύμφωνα και με την εκτίμηση του Ομοσπονδιακού μας προπονητή, αδικεί την προσπάθεια της Κύπρου.
Είναι γεγονός πως σε ένα δύσκολο όμιλο και με παραδοσιακά ισχυρές ομάδες στις μικρές ηλικίες των πρωταθλημάτων της ΟΥΕΦΑ, στους περισσότερους αγώνες της η Εθνική μας πήρε λιγότερα από αυτά που έδωσε.
«Σίγουρα ο απολογισμός της τελευταίας θέσης μας αφήνει στενοχωρημένους και όσοι έζησαν από κοντά την προσπάθεια μας από το ξεκίνημα, γνωρίζουν ότι αξίζαμε για κάτι παραπάνω.
Τα περισσότερα παιχνίδια μας τα παλέψαμε και δεν έχω παράπονο από τα παιδιά. Είχαμε την ατυχία να πέσουμε σε όμιλο με εξαιρετικές ομάδες και ποιότητα όπως την Κροατία αλλά και τη Σερβία, που θα μπορούσε και για την πρώτη θέση», επισημαίνει ο κ. Σάββας Παρασκευάς.
Σε αυτό το οδοιπορικό με τις δύο νίκες και τις έξι ήττες καταγράφει και τα θετικά του. Ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής τους τελευταίους μήνες προσπάθησε να δημιουργήσει μια νέα ομάδα, στελεχωμένη και με ποδοσφαιριστές που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην επόμενη διοργάνωση.
Είναι χαρακτηριστικό πως εννέα ποδοσφαιριστές που είχαν συμπεριληφθεί στην αποστολή για το φινάλε με τους Σέρβους, έχουν δικαίωμα συμμετοχής και στην επόμενη διοργάνωση.
«Σίγουρα είναι καλό ότι αρκετά παιδιά πήραν εμπειρίες και θα μας βοηθήσουν στο μέλλον. Σε τέτοιο επίπεδο η συμμετοχή αποτελεί σημαντικό κέρδος για κάθε ποδοσφαιριστή και σήμερα υπάρχει μια αξιόλογη βάση.
Ελπίζουμε την επόμενη φορά να έχουμε και καλύτερη κλήρωση για να μπορέσουμε να διαδραματίσουμε διαφορετικό ρόλο στον όμιλο μας», προσθέτει χαρακτηριστικά ο κ. Σάββας Παρασκευάς.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα συνεχίσει τον κύκλο της προετοιμασίας του αναμένοντας την κλήρωση της επόμενης διοργάνωσης της ΟΥΕΦΑ. Στις 17 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί μάλιστα φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τη Μάλτα στην Κύπρο.
Οι οκτώ αγώνες
Το οδοιπορικό της ομάδας μας ξεκίνησε με νίκη (2-0) στις 7 Ιουνίου 2009 στην Κροατία από τέρματα που πέτυχε ο Κολοκούδιας (12’, 39’).
Ακολούθως τη σκυτάλη από τον Άντρο Κουλουμπρή παρέλαβε ο Σάββας Παρασκευάς και η Εθνική μας πανηγύρισε τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη της (3-1) στις 3 Σεπτεμβρίου 2010 στη Νορβηγία.
Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα της Εθνικής μας στην προκριματική φάση της διοργάνωσης 2009/2011:
Κροατία-Κύπρος 0-2 (Κολοκούδιας 12, 39’)
Κύπρος-Νορβηγία 1-3 (Εφραίμ 80’ πεν.)
Σλοβακία-Κύπρος 1-0
Σερβία-Κύπρος 2-0
Κύπρος-Σλοβακία 0-1
Κύπρος-Κροατία 1-2 (Δ. Χριστοφή 25’)
Νορβηγία-Κύπρος 1-3 (Σιέλης 51, Πιτταράς 59’, 65’)
Κύπρος-Σερβία 1-3
Η ομάδα μας σε οκτώ αγώνες πέτυχε οκτώ τέρματα και δέχτηκε δεκατρία με απολογισμό έξι βαθμούς.
Όλες οι λεπτομέρειες του χθεσινού αγώνα με τη Σερβία στην Κατηγορία Εθνικές Ομάδες και κάτω από τον τίτλο Εθνική Ελπίδων - ειδήσεις.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ο Γεράσιμος Φυλακτού σε δράση από το χθεσινό φινάλε με τους Σέρβους στο Δασάκι.