Πρώτος εντός έδρας αγώνας της Εθνικής μας στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 με νικηφόρο αποτέλεσμα. ">

Η πρώτη μας νίκη

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012
Πρώτος εντός έδρας αγώνας της Εθνικής μας στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 με νικηφόρο αποτέλεσμα.
 
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 1-0 της Ισλανδίας στο Στάδιο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και πανάξια πανηγύρισε τους πρώτους του βαθμούς στη διοργάνωση.
 
Το αποτέλεσμα καθορίστηκε από γκολ του Κωνσταντίνου Μακρίδη στην επανάληψη, διάστημα στο οποίο η Εθνική μας παρουσιάστηκε με πολύ καλό πρόσωπο και δίκαια έφτασε στη νίκη.
 
Η Κύπρος δημιούργησε και άλλες ευκαιρίες για να φτάσει σε πιο άνετη νίκη απέναντι σε μια ομάδα που προερχόταν από σπουδαία επιτυχία (2-0) επί της Νορβηγίας στην πρεμιέρα της περασμένης Παρασκευής.
 
Στο πρώτο μέρος οι φίλαθλοι παρακολούθησαν ανοικτό παιχνίδι με αρκετές φάσεις. Η μεγάλη ευκαιρία μπορεί να μην δημιουργήθηκε, όμως είδαμε αρκετές επιθετικές προσπάθειες με κορυφαία στιγμή το σουτ του Κωνσταντίνου ένα λεπτό πριν από το φινάλε.
 
Στο 12’ σουτ του Δημήτρη Χριστοφή πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας των Ισλανδών.
 
Στο 13’ μετά από ατομική προσπάθεια του Μπίαρνσον πρόλαβε ο Τζούνιορ και έδιωξε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ.
 
18’δυνατό σουτ του Μακρίδη μέσα από την περιοχή απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Ισλανδίας.
 
22’ Σουτ του Μπίαρνσον από καλή θέση απέκρουσε σταθερά ο Κίσσας.
 
Στο 31’ μετά από ατομική προσπάθεια ο Σολωμού έπιασε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έδιωξε προσωρινά ο τερματοφύλακας Halldorsson και απομάκρυναν οι αμυντική της Ισλανδίας.
 
Στο 38’ σουτ του Μακρίδη εξουδετέρωσε σταθερά ο Halldorsson.
 
Στο 44’ ο Ντομπρασίνοβιτς με κεφαλιά τροφοδότησε τον Μιχάλη Κωνσταντίνου που από καλή θέση μέσα από την περιοχή σούταρε πάνω από τα δοκάρια των Ισλανδών.
 
Η επανάληψη
Η Εθνική μας μπήκε δυνατά και επιδίωξε το γρήγορο γκολ και τα καταφέραμε στο 57’.
 
Τότε ο Κωνσταντίνος Μακρίδης με δυνατό σουτ από πλάγια θέση μέσα στην μεγάλη περιοχή άνοιξε το σκορ (1-0) για την Εθνική μας.
 
Στο 59' οι Ισλανδοί είχαν δοκάρι με τον Finnbogason και στο 60' ο Μιχάλης Κωνσταντίνου από καλή θέση έπιασε το σουτ αλλά ο Ισλανδός τερματοφύλακας έπεσε σωστά και απέτρεψε το γκολ.
 
Στο 80’ δυνατό σουτ του Σολωμού από πολύ καλή θέση απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Ισλανδίας.
 
Στο 85’ αποβλήθηκε ο Τζόνσον για σκληρό φάουλ πάνω στον Μακρίδη και οι Ισλανδοί ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα ποδοσφαιριστές.
 
Η νίκη της Εθνικής μας ήταν απόλυτα δίκαιη και θα μπορούσε να επιτευχθεί με μεγαλύτερο σκορ απέναντι σε μια σκληροτράχηλη ομάδα.
 
Η Εθνική μας αγωνίστηκε με τους Κίσσα, Σολωμού, Μερκή, Τζούνιορ, Χαραλάμπους, Νικολάου, Λαμπάν, Μακρίδη (90’ Δημητρίου), Ντομπρασίνοβιτς (77’ Σιέλης), Κωνσταντίνου (65’ Αλωνεύτης), Χριστοφή.

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent