«Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι» στο Γυμνάσιο Ανθούπολης

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στο Γυμνάσιο Ανθούπολης. Περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα της ΚΟΠ στο facebook https://www.facebook.com/cyprusfaofficial/
 
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου στο Γυμνάσιο Ανθούπολης στη Λευκωσία εκδήλωση κατά του ρατσισμού στο πλαίσιο του προγράμματος «Όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι» που υλοποιεί η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου σε  συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.
 
Η εκδήλωση έγινε στην παρουσία και με τη συμμετοχή των πρώην διεθνών ποδοσφαιριστών και πρώην πρεσβευτών του Fair Play Μιχάλη Κωνσταντίνου  και Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη καθώς και του διεθνή ποδοσφαιριστή της Δόξας Κατωκοπιάς Νεκτάριου Αλεξάνδρου.

Οι μαθητές του Γυμνασίου Ανθούπολης και οι καθηγητές τους ετοίμασαν και παρουσίασαν ένα όμορφο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδι και χορό, με τη συμμετοχή παιδιών από την Σχολή Κωφών και των Ειδικών Ολυμπιακών.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ποδοσφαιρικό αγώνα με τη συμμετοχή του Μιχάλη Κωνσταντίνου και του Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη καθώς και μαθητών του Σχολείου, μαθητών από την Σχολή Κωφών και των Ειδικών Ολυμπιακών.



Οι μαθητές του Γυμνασίου Ανθούπολης, ενός από τα πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας στα οποία φοιτούν μαθητές διαφόρων Εθνικοτήτων, μέσω των εκδηλώσεων τους έστειλαν με τον καλύτερο τρόπο το μήνυμα ότι, μπορεί όλοι να είμαστε διαφορετικοί, όλοι όμως είμαστε ίσοι, ανεξαρτήτως χρώματος, εθνικότητας, θρησκείας και ικανοτήτων.



Εκ μέρους της ΚΟΠ χαιρετισμό απηύθυνε ο Οικονομικός Διευθυντής Ανδρέας Μωριάς, που είναι  ο υπεύθυνος στην Ομοσπονδία για υλοποίηση του προγράμματος «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι».



Ο κ. Μωριάς ευχαρίστησε το Υπουργείο Παιδείας για τη συνεργασία, τους μαθητές, τους καθηγητές και το διευθυντή του Γυμνασίου Ανθούπολης και έστειλε το μήνυμα πως μέσω αυτού του προγράμματος, στόχος είναι οι μαθητές  να μάθουν να σέβονται τους αντιπάλους τους στον αθλητισμό και τους συνανθρώπους τους στη ζωή.

Η επιθεωρήτρια φυσικής αγωγής του υπουργείου Παιδείας Κάλλη Χατζηιωσήφ αναφέρθηκε στην σημασία που δίνει το Υπουργείο στην υλοποίηση του προγράμματος «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι», τονίζοντας την αξία των μηνυμάτων του προγράμματος και ευχαριστώντας την ΚΟΠ για την συνεργασία. Παράλλλα, ευχήθηκε όπως το πρόγραμμα αυτό συνεχιστεί πέραν τον τεσσάρων χρόνων, που είναι η αρχική του διάρκεια.


Ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου μίλησε στους μαθητές και τους προέτρεψε να αντιδρούν όταν βλέπουν και αντιλαμβάνονται ρατσιστική συμπεριφορά από τον οποιοδήποτε. 

Το πρόγραμμα «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι» έχει τετραετή διάρκεια και φέτος διανύει τον τρίτο του χρόνο. Παρόμοιες εκδηλώσεις έγιναν τα προηγούμενα χρόνια σε Σχολεία σε διάφορες επαρχίες και θα συνεχιστούν και στο προσεχές διάστημα.

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent