Άρχισαν οι Εργασίες του Σεμιναρίου Προπονητών της UEFA (ο χαιρετισμός του Προέδρου της ΚΟΠ)

Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019
Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ απευθύνει χαιρετισμό στο Συνέδριο. Περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα της ΚΟΠ στο Facebook https://www.facebook.com/cyprusfaofficial/

Με τη συμμετοχή 180 Τεχνικών Διευθυντών και Υπεύθυνων Εκπαίδευσης Προπονητών από τις 55 Ομοσπονδίες μέλη της UEFA, άρχισε το πρωί στη Λευκωσία το 13ο  UEFA Coach Education Conference (Εκπαιδευτικό Συνέδριο Προπονητών).

Πρόκειται για ένα Συνέδριο το οποίο διοργανώνεται από την UEFA κάθε δύο χρόνια και φέτος, επιλέγηκε η Κύπρος για να το φιλοξενήσει, με συνδιοργανώτρια την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Η τελετή έναρξης των εργασιών του Συνεδρίου έγινε το πρωί, στην παρουσία του Προέδρου της ΚΟΠ Γιώργου Κούμα και του Αντιπροέδρου της UEFA, Προέδρου της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Luis Rubiales ο οποίος είναι ο Επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής της UEFA ενώ μεταδόθηκε οπτικογραφημένος χαιρετισμός του Προέδρου της UEFA Αλεξάντερ Σέφεριν.

«Μπορεί να μην είστε στην πρώτη γραμμή  προβολής,  όμως η δική σας συνεισφορά, είναι ζωτικής σημασίας για το ποδόσφαιρο. Συμμετέχετε σε ένα πολύ σημαντικό σεμινάριο, το οποίο αποτελεί ένα βήμα στην προσπάθεια μας για να χτίσουμε το μέλλον του ποδοσφαίρου μέσω της εκπαίδευσης. Απευθύνω θερμές ευχαριστίες προς την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για τη φιλοξενία του Συνεδρίου» ανέφερε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

«Σας καλωσορίζω στη Λευκωσία, την Πρωτεύουσα της Κύπρου. Είναι με μεγάλη ικανοποίηση που βλέπω εδώ τόσους εκλεκτούς Σύνεδρους. Δεν έχω καμιά αμφιβολία πως το Συνέδριο θα έχει εξαιρετική επιτυχία και αυτό οφείλεται στην παρουσία τόσων πολλών ανθρώπων με εμπειρία και ικανότητα στον τομέα της προπονητικής», ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας, για να προσθέσει:

«Συνέδρια όπως αυτό που φιλοξενούμε στην Κύπρο, είναι πολύ σημαντικά για την ανάπτυξη των Εκπαιδευτών των προπονητών. Ο ρόλος των Εκπαιδευτών είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου να διασφαλίσουμε τη συνεχή εκπαίδευση των προπονητών στο ψηλότερο δυνατό επίπεδο. Όλοι σας, μέσω αυτού του Συνεδρίου, θα έχετε την ευκαιρία να προετοιμαστείτε για το αύριο του ποδοσφαίρου και να αποτελέσετε μέρος της αλλαγής, έχοντας πάντα το βλέμμα στο μέλλον».

Στο χαιρετισμό του, ο Luis Rubiales τόνισε τη σημασία της σωστής εκπαίδευσης των εκπαιδευτών προπονητών.

«Εσείς, οι εκπαιδευτές, είστε οι δάσκαλοι των δασκάλων. Δεν έχει σημασία αν ασχολείστε με τους καλύτερους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές ή ερασιτέχνες, ή γυναίκες ή παιδιά. Σημασία έχει πάντα να προσπαθείτε να μεταδίδεται το καλύτερο εντός και εκτός γηπέδου, προς όφελος του ποδοσφαίρου», ανέφερε ο κ. Ρουμπιάλες, ο οποίος επίσης ευχαρίστησε την ΚΟΠ για τη φιλοξενία του Συνεδρίου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις σχέσεις που υπάρχουν με τον Πρόεδρο Γιώργο Κούμα.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ολοκληρωθούν το απόγευμα της Πέμπτης και πέραν των θεωρητικών μαθημάτων, περιλαμβάνουν και πρακτικά μαθήματα τα οποία θα γίνουν την Τετάρτη στο Στάδιο ΓΣΠ.

Η Τεχνική Επιτροπή της UEFA αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές Επιτροπές της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, η οποία σκοπό έχει να αναπτύσσει συνεχώς το ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα, με την επαγγελματική εκπαίδευση των εκπαιδευτών των προπονητών, οι οποίοι με τη σειρά τους θα μεταδώσουν τις γνώσεις τους στους προπονητές που εκπαιδεύουν, ο καθένας στη χώρα του.

Εκ μέρους της ΚΟΠ, στο Σεμινάριο συμμετέχουν ο Τεχνικός Διευθυντής Σάββας Κωνσταντίνου, ο Εκπαιδευτής της Σχολής Προπονητών της ΚΟΠ Μάριος Κωνσταντίνου και ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Ραν Μπεν Σιμόν. 
 
Επικεφαλής του Σεμιναρίου είναι ο Διευθυντής του Τμήματος Εκπαίδευσης της UEFA Φρανκ Ρούντολφ.
 

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent