Εμφάνιση που αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον (τα στατιστικά του αγώνα)

Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014
Υποσχέσεις για το  μέλλον αφήνει η χθεσινή εμφάνιση της Εθνικής μας ομάδας των Ανδρών στο φιλικό αγώνα με τη Βόρεια Ιρλανδία.
Στο ντεμπούτο του Πάμπου Χριστοδούλου στην τεχνική ηγεσία, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε πολύ καλή απόδοση σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα και οι 3000 περίπου φίλαθλοι που πήγαν στο γήπεδο, έφυγαν ικανοποιημένοι από την εικόνα της ομάδας μας.
Αυτό που έλειψε από την Εθνική μας ήταν το γκολ, αφού παρά τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν οι διεθνείς μας, δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.
«Ομάδα που δημιουργεί ευκαιρίες έχει μέλλον. Θα ανησυχούσα αν δε φτιάχναμε ευκαιρίες για γκολ», ήταν η άποψη που εξέφρασε μετά το τέλος του αγώνα ο κ. Χριστοδούλου, ο εξέφρασε την ικανοποίηση του για την προσπάθεια και τη διάθεση των ποδοσφαιριστών του στον αγωνιστικό χώρο.
Σε γενικές γραμμές, ήταν ένα πολύ χρήσιμο φιλικό για την τεχνική ηγεσία ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.
Επόμενο φιλικό για την Εθνική μας αυτό με την Ιαπωνία  εκτός έδρας στις 27 Μαΐου ενώ καταβάλλεται προσπάθεια από την Ομοσπονδία για να διευθετηθεί ακόμη ένα φιλικό αρχές Σεπτεμβρίου, πριν τον πρώτο επίσημο αγώνα της Εθνικής στο 2ο προκριματικό όμιλο του EURO 2016 με τη Βοσνία Ερζεγοβίνη στις 9 Σεπτεμβρίου.
Ντεμπούτο για δύο
Ο Χάμπος Κυριάκου συμπλήρωσε τα 19 του χρόνια πριν λίγες ημέρες (9/02/1995) ενώ ο Αντρέας Μακρής βρίσκεται ακόμη στα 18 του χρόνια (27/11/1995).
Ο αγώνας με τη Βόρεια Ιρλανδία είναι σημαδιακός και για τους δύο αφού έκαναν ντεμπούτο με τη φανέλα της Εθνικής Ανδρών. Πρόκειται για δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι αυτή την στιγμή, ηλικιακά μπορούν να αγωνιστούν ακόμη και στην Εθνική Νέων U-19, όμως κατάφεραν να πάρουν το βάπτισμα του πυρός στην ομάδα των Ανδρών.
Ο Κυριάκου αντικατέστησε τον Λαμπάν στο 66’ και ο Μακρής το Δημήτρη Χριστοφή στο 85’, χάνοντας μάλιστα μεγάλη ευκαιρία στο 90ο λεπτό για να πετύχει το νικητήριο γκολ της ομάδα μας.
Πρώτη συμμετοχή σε αποστολή της Εθνικής Ανδρών είχαμε χθες για τον τερματοφύλακα Γιώργο Λοϊζου (25/02/1992) και το Μάριο Στυλιανού (23/08/1993) ενώ στις προπονήσεις της Εθνικής συμμετείχε και ο Γιώργος Αρέστη (02/09/1994), μένοντας τελικά εκτός αποστολής.
Η χθεσινή ήταν μόλις η δεύτερη συμμετοχή με την Εθνική Ανδρών για το Μάριο Αντωνιάδη και το Χάρη Κυριάκου, οι οποίοι αγωνίστηκαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.
Τις 75 συμμετοχές έφτασε ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης και έχει τις περισσότερες από τους εν ενεργεία διεθνείς.
Τα στατιστικά του αγώνα
Η υπεροχή της Κύπρου στην χθεσινή αναμέτρηση αντικατοπτρίζεται και στα στατιστικά της αναμέτρησης.
Η Κύπρος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με κατοχή μπάλας 57% έναντι 43% των αντιπάλων της.
Η Εθνική μας είχε έντεκα προσπάθειες για γκολ (οι πέντε στον στόχο) ενώ οι Βορειοϊρλανδοί επιχείρησαν πέντε τελικές προσπάθειες (οι δύο στον στόχο). 

5-2 ήταν τα κόρνερ για την Εθνική μας και 8-9 τα κερδίσμενα φάουλ για κάθε ομάδα.

 

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent