Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν 40 άτομα από 4 χώρες.">

Πρωτότυπη ανταλλαγή νέων από την Youth Dynamics

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018

Η οργάνωση νεολαίας «Youth Dynamics»  θα φιλοξενήσει μεταξύ 16-24 Νοεμβρίου 2018 μια πολυμερή  Ανταλλαγή Νέων με τίτλο "Youth Nations League” στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος για την εκπαίδευση, την Νεολαία και τον Αθλητισμό ERASMUS+.

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν 40 άτομα από 4 χώρες και συγκεκριμένα από Κύπρο, Νορβηγία, Σλοβενία και Βουλγαρία. Η επιλογή των χωρών αυτών δεν είναι τυχαία αφού πρωταρχική ιδέα για διοργάνωση της ανταλλαγής αποτέλεσε το Πρωτάθλημα Εθνών της ΟΥΕΦΑ όπου οι πιο πάνω χώρες μετέχουν στον ίδιο όμιλο. Σκοπός του προγράμματος είναι να δείξουμε ότι ο αθλητισμός και ειδικότερα το ποδόσφαιρο ενώνει τους νέους και τους φέρνει πιο κοντά.

Μέλημα  της ανταλλαγής είναι η συμμετοχή νέων από τις 4 χώρες στην προώθηση των σημαντικότερων ανθρώπινων αξιών - της ισότητας, της ειρήνης και του σεβασμού των διαφορετικών πολιτισμών και εθνικοτήτων. Οι βασικές αξίες που προωθούνται από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα περιλαμβάνουν τη φιλία, την ισότητα, τo ευ αγωνίζεσθε , την υγεία, το fair play, την αλληλεγγύη και την αποδοχή της διαφορετικότητας.  Επιπρόσθετα μέσα από το πρόγραμμα θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στις δραστηριότητες κατά τις βίας, του ρατσισμού, των διακρίσεων και του εκφοβισμού.


Παράλληλα οι νέοι ενημερωθούν για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που του παρέχει η Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τι είναι πραγματικά η Ευρωπαϊκή Ένωση – μια Ένωση αλληλεγγύης, συνεργασίας και ίσως ευκαιριών. Οι νέοι του προγράμματος θα συζητήσουν για  θεμελιώδεις αρχές όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου, να αναλύσουν για το πώς επιθυμούν να δουν το μέλλον της Ευρώπης και βεβαίως να συνειδητοποιήσουν το ρόλο τους, ως νέοι, στη διαμόρφωση αυτού του μέλλοντος και να αναπτύξουν την ευρωπαϊκή τους ταυτότητα και ιθαγένεια.

Μέσα από ανοικτές  συζητήσεις και  δραστηριότητες μη τυπικής μάθησης οι νέοι θα συνειδητοποιήσουν το πόσο κοινά είναι τα προβλήματα που μας περιτριγυρίζουν, θα κάνουν νέες φιλίες, θα αναζητήσουν νέες λύσεις και θα έχουν τη δυνατότητα να περάσουν "ξέγνοιαστα" μια βδομάδα μακριά από την καθημερινότητα. Επιπρόσθετα θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές εκδρομές με στόχο να γνωρίσουν οι ξένοι συμμετέχοντες τα πολιτιστικά μας μνημεία, τους ιστορικούς θησαυρούς και τις ομορφιές του τόπου μας.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν ποικίλες δραστηριότητες όπως διαλέξεις, βιωματικά εργαστήρια, συζητήσεις σε ομάδες εργασίες, δραστηριότητες άτυπης μάθησης και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις. Θα διοργανωθούν επίσης Πολυπολιτισμικές βραδιές όπου οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν στοιχεία από τον πολιτισμό, την κουζίνα, την κουλτούρα, την παιδεία, τα έθιμα και την τέχνη της έτσι ώστε οι νέοι να έρθουν σε επαφή με νέους πολιτισμούς και να γνωρίσουν καινούρια ήθη και έθιμα άλλων χωρών.

Επίσης οι συμμετέχοντες με την στήριξη της ΚΟΠ θα παρακολουθήσουν τόσο τον  ποδοσφαιρικό αγώνα Κύπρος – Βουλγαρία που θα γίνει στις 16 Νοεμβρίου 2018 όσο και τον αγώνα Κύπρος- Νορβηγία που θα διεξαχθεί στο ΓΣΠ στις 19 Νοεμβρίου 2018 στα πλαίσια του Πρωταθλήματος Εθνών της ΟΥΕΦΑ.  Οι νέοι από τις  4 χώρες θα καθίσουν δίπλα δίπλα στις κερκίδες του ΓΣΠ και θα δουν μαζί τους 2 αγώνες και έτσι  θα περάσουν πολύ θετικά μηνύματα ισότητας, σεβασμού και αλληλεγγύης στην νεολαία του τόπου μας.

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent