Η φετινή διαδρομή του Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας.">

Κούρσα με δύο γκρουπ

Τετάρτη, 8 Μαΐου 2013
Η Καρμιώτισσα Πολεμιδιών εξασφάλισε την πρώτη θέση.
-------------------------------------------------------------
 
Η φετινή κούρσα του Πρωταθλήματος Cyta Γ’ Κατηγορίας με βάση προηγούμενη απόφαση της ΚΟΠ, επέφερε νέα δεδομένα.
 
Όπως έγκαιρα ενημερώθηκαν οι ομάδες για την απόφαση της Ομοσπονδίας αλλά και με την Προκήρυξη, ξεκίνησαν την κούρσα γνωρίζοντας για τις τέσσερεις θέσεις της ανόδου στο Πρωτάθλημα Β2 περιόδου 2013 /2014.
 
Διαφοροποιήσεις είχαμε ασφαλώς και στην κάτω ζώνη, αφού με τα νέα δεδομένα ήταν επίσης γνωστό πως θα διαβαθμιστούν στην αμέσως επόμενη Κατηγορία μόνο δύο ομάδες.
 
Μέσα από τη διαδρομή του Πρωταθλήματος ξεκαθάρισαν σχετικά νωρίς τα δύο γκρουπ με τις ομάδες της πάνω και της κάτω ζώνης. Μέχρι και τις τελευταίες αγωνιστικές έξι ομάδες κυνηγούσαν άνοδο και άλλες επτά προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν την παραμονή τους.
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο ο Άδωνης δεν διέτρεχε κίνδυνο για κάτω αλλά ούτε και μαθηματικές ελπίδες για άνοδο.
 
Τα εισιτήρια της ανόδου εξασφάλισαν η πρωταθλήτρια Καρμιώτισσα Πολεμιδιών, η Ένωση Νέων Παρεκκλησιάς, ο Διγενής Ορόκλινης και ο ΑΣΙΛ Λύσης.
 
Διαβαθμίστηκε λίγες αγωνιστικές πριν από το φινάλε ο Ατρόμητος Γεροσκήπου και στην τελευταία στροφή ξεκαθάρισε και η δεύτερη θέση της διαβάθμισης, με το Φρέναρος να ακολουθεί την ομάδα της Γεροσκήπου.
 
Σημειώνεται ότι ο Ατρόμητος Γεροσκήπου ξεκίνησε τη χρονιά με -3 βαθμούς μετά από απόφαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Κριτηρίων UEFA. Στην εξέλιξη της κούρσας με απόφαση της FIFA, του αφαιρέθηκαν άλλοι 3 βαθμοί.
 
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
Την καλύτερη επιθετική γραμμή με 54 τέρματα ανέδειξε η Ένωση Νέων Παρεκκλησιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι σκόραρε σε 19 από τους 24 αγώνες της.
 
Η πρωταθλήτρια Καρμιώτισσα παρουσίασε την καλύτερη αμυντική γραμμή με παθητικό 19 τέρματα. Στα αξιοσημείωτα το επίτευγμα των πρωταθλητών που διατήρησαν ανέπαφη την εστία τους σε δεκατρείς αγώνες.
 
Τις περισσότερες ισοπαλίες (10) έφεραν Άδωνης και Ελπίδα Ξυλοφάγου και τις λιγότερες (5) Καρμιώτισσα, ΑΣΙΛ, Σπάρτακος, Εθνικός Λατσιών και Ατρόμητος Γεροσκήπου.
 
Τις περισσότερες νίκες (17) πανηγύρισε η Καρμιώτισσα και τις λιγότερες (5) Αχυρώνας Λιοπετρίου, Διγενής Ακρίτας Μόρφου και Ατρόμητος Γεροσκήπου.
 
Τις λιγότερες ήττες δέχτηκαν η Ένωση Νέων Παρεκκλησιάς και ο Διγενής Ορόκλινης και τις περισσότερες (16) ο ουραγός Ατρόμητος Γεροσκήπου.
 
Ο φετινός απολογισμός κατέγραψε 494 συνολικά τέρματα και δέκα από αυτά ήταν αυτογκόλ. Σε αυτή τη διαδρομή σκόραραν 149 ποδοσφαιριστές.

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent