Επιστροφή στην ενιαία Κατηγορία

Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014
Αγωνιστική περίοδος 2005 – 2006. Στιγμιότυπο από παιχνίδι μεταξύ της Αλκής με την Ελπίδα Ξυλοφάγου. Η Αλκή αποχώρησε, ενώ η Ελπίδα θα λάβει ξανά μέρος στο Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας για πρώτη φορά από τότε. 
-------------------------------------------------------------
 
Μετά τη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας σε δύο ομίλους (Β1, Β2) ο απολογισμός της περσινής χρονιάς οδήγησε την ΚΟΠ στην επαναφορά του παλιού συστήματος.
 
Όπως λέχθηκε από την αρχή της περσινής αγωνιστικής περιόδου, το σύστημα με τους δύο ομίλους θα είχε δοκιμαστικό χαρακτήρα και η Ομοσπονδία λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις των παραγόντων των ομάδων μας, μετά από διαδοχικές συσκέψεις φέτος αποφάσισε να επαναφέρει την ενιαία Κατηγορία.
 
Το νέο Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 14 ομάδων όμως λήφθηκαν από τώρα συγκεκριμένες πρόνοιες, ούτως ώστε την περίοδο 2015 – 2016 να μειωθεί σε 12 ομάδες, όπως δηλαδή θα διεξάγεται το Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας.
 
Σύμφωνα με την Προκήρυξη το φετινό Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο γύρους και με την ολοκλήρωση του οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας θα εξασφαλίσουν εισιτήριο ανόδου για την Α’ Κατηγορία.
 
Με την ολοκλήρωση επίσης των 26 αγωνιστικών, οι τελευταίες 4 ομάδες της κατάταξης (11-14) θα διαβαθμιστούν στο Πρωτάθλημα Γ’ Κατηγορίας και θα ανέλθουν μόνο δύο ομάδες από την Γ’ Κατηγορία, ώστε να φτάσουμε στον αριθμό δώδεκα την περίοδο 2015 – 2016.
 
Μετά από 45 χρόνια στο Πρωτάθλημα θα λάβει μέρος η Ένωση Νέων Παραλιμνίου που υποβιβάστηκε πέρσι για πρώτη φορά στην ιστορία της, ενώ η Πάφος θα εκπροσωπηθεί φέτος με νέα ενοποιημένη ομάδα και συγκεκριμένα την Πάφο FC που προήλθε από την ενοποίηση της ΑΕΚ Κουκλιών με την ΑΕΠ.
 
Με 6 ομάδες η Λεμεσός
Γεωγραφικά τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση θα έχει η Λεμεσός με έξι συνολικά ομάδες, Συγκεκριμένα τον Άρη, την ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς, τον Ν&Σ Ερήμης, την Καρμιώτισσα Πολεμιδιών, την Ένωση Νέων Παρεκκλησιάς και την ΑΕΖ Ζακακίου.
 
Η Λάρνακα εκπροσωπείται με την Ομόνοια Αραδίππου, το Διγενή Ορόκλινης και την Ελπίδα Ξυλοφάγου, η Αμμόχωστος με την Ένωση Νέων Παραλιμνίου και την Αναγέννηση Δερύνειας, η Πάφος με την ενοποιημένη ομάδα Πάφος FC και τη νεοφώτιστη ΕΝΑΔ Πόλεως Χρυσοχούς και η Λευκωσία με τον Ολυμπιακό.

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent