Προγραμματισμός 2015 - 2016

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ κατά τη διάρκεια της τελευταίας του συνεδρίας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12.05.2015, μεταξύ άλλων συζήτησε θέματα που αφορούν τα Πρωταθλήματα Β’ – Γ’ Κατηγορίας και ενέκρινε τον προγραμματισμό της αγωνιστικής περιόδου 2015 – 2016.
 
Ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου τέθηκαν οι εισηγήσεις για τριετές πλάνο των ξεχωριστών συσκέψεων που έγιναν στις 21.04.2015, στην παρουσία του Προέδρου της ΚΟΠ κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη και του Αναπληρωτή Προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Γιώργου Κούμα, με τη συμμετοχή Προέδρων και εκπροσώπων των Σωματείων που συμμετέχουν στις μικρές κατηγορίες.
 
Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας
Το Πρωτάθλημα αγωνιστικής περιόδου 2015 – 2016 θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 14 ομάδων. Με το τέλος της διαδρομής των 26 αγωνιστικών σε δύο γύρους, οι τρεις πρώτες ομάδες θα εξασφαλίσουν άνοδο στην Α’ Κατηγορία και οι τρεις τελευταίες της βαθμολογίας θα διαβαθμιστούν στην Γ’ Κατηγορία.
 
Αναλυτικά στο νέο Πρωτάθλημα θα λάβουν μέρος οι ακόλουθες ομάδες:
 
ΑΕΖ Ζακακίου, Καρμιώτισσα Πολεμιδιών, Αναγέννηση Δερύνειας, Ελπίδα Ξυλοφάγου, Ν&Σ Ερήμης, ΕΝΑΔ Πόλεως Χρυσοχούς, Ολυμπιακός, Ομόνοια Αραδίππου, Ένωση Νέων Παρεκκλησιάς, Διγενής Ορόκλινης, η ομάδα που διαβαθμίζεται από την Α’ Κατηγορία (Οθέλλος) και οι τρεις ομάδες που ανεβαίνουν από την Γ’ Κατηγορία (ΘΟΪ Λακατάμιας, ΑΣΙΛ, ΠΑΕΕΚ).
 
Πρωτάθλημα Γ’ Κατηγορίας
Το Πρωτάθλημα αγωνιστικής περιόδου 2015 – 2016 θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 16 ομάδων. Με το τέλος των 30 αγωνιστικών σε δύο γύρους, οι τρεις πρώτες ομάδες θα εξασφαλίσουν άνοδο στην Β’ Κατηγορία και οι τρεις τελευταίες της βαθμολογίας θα διαβαθμιστούν στην Α’ Κατηγορία ΣΤΟΚ.
 
Αναλυτικά στο νέο Πρωτάθλημα θα λάβουν μέρος οι ακόλουθες ομάδες:
 
ΜΕΑΠ, ΕΝΥ Διγενής Ύψωνα, Ακρίτας Χλώρακας, Εθνικός Λατσιών, Εθνικός Άσσιας, Αχυρώνας Λιοπετρίου, Αμαθούς Αγίου Τύχωνα, Χαλκάνορας Ιδαλίου, Διγενής Ακρίτας Μόρφου, ΠΟ Ορμήδειας, η ομάδα που διαβαθμίζεται από τη Β’ Κατηγορία (ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς) και οι πέντε ομάδες που ανεβαίνουν από το φετινό Πρωτάθλημα Δ’ Κατηγορίας. Η Αλκή Ορόκλινη, η Ξυλοτύμπου, ο Ηρακλής Γερολάκκου η Ολυμπιάδα Λυμπιών και ο Κούρρης Ερήμης.
 
Α’ Κατηγορία ΣΤΟΚ
Οι  9 ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 6-14 του φετινού πρωταθλήματος Δ' Κατηγορίας μαζί με την ομάδα που υποβιβάζεται από την Γ' Κατηγορία (Φοίνικας Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς) θα λάβουν μέρος στο νέο Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας ΣΤΟΚ που θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 14 ομάδων. Οι άλλες 4 ομάδες εξασφαλίζουν θέση από το φετινό πρωτάθλημα Ένταξης ΣΤΟΚ.
 
Να σημειώσουμε ότι το Πρωτάθλημα Ένταξης βρίσκεται σε εξέλιξη και θέση στην τετράδα έχουν εξασφαλίσει η Πέγεια 2014, ο Ονήσιλλος Σωτήρας, ο Κόρνος FC και η ΑΠΕΑ Ακρωτηρίου.
 
Αναλυτικά οι δέκα ομάδες που διαβαθμίζονται από τα Πρωταθλήματα ΚΟΠ και θα λάβουν μέρος στο Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας ΣΤΟΚ:
 
Φοίνικας Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς, ΑΕΝ Αγ. Γεωργίου Βρυσούλλων Αχερίτου, Λειβαδιακός / Σαλαμίνα Λειβαδιών, Άδωνις Ιδαλίου, Ασπίς Πύλας, Ελπίδα Αστρομερίτη, Λένας Λεμεσού, Φρέναρος FC, Σπάρτακος Κιτίου, Ένωση Κοκκινοτριμιθιάς.

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent