Ανακοίνωση ΚΟΠ για τη συζήτηση στη Βουλή για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο

Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020
Αντιπροσωπεία της ΚΟΠ, με επικεφαλής το Γενικό Γραμματέα Φοίβο Βάκη συμμετείχε σήμερα μετά από πρόσκληση,  σε Συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών στην οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Εθνική Γυναικών και το Γυναικείο Ποδόσφαιρο γενικότερα.

Με στόχο να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις σε σχέση με θέματα που συζητήθηκαν σήμερα στη Βουλή, η ΚΟΠ επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

-Όλα τα κονδύλια που λαμβάνει η ΚΟΠ από την UEFA και τη FIFA για το Γυναικείο ποδόσφαιρο, χρησιμοποιούνται για τους σκοπούς τους οποίους λαμβάνονται. Άλλωστε, όπως είναι γνωστό σε όλους, η UEFA και FIFA διενεργούν αυστηρούς ελέγχους στις Ομοσπονδίες μέλη της, για το πως αξιοποιούν τα κονδύλια που δικαιούνται.

-Τα συνολικά έσοδα της ΚΟΠ για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο, ανέρχονται στις 185.000 ετησίως και όχι «σε εκατομμύρια», όπως λανθασμένα αναφέρθηκε από τον ΠΑΣΠ. Στο ποσό αυτό, συμπεριλαμβάνεται από φέτος και η χορηγία της UEFA για την Εθνική Γυναικών η οποία ανέρχεται στις 25.000 ευρώ ετησίως.

-Ενώ τα έσοδα της ΚΟΠ από το Γυναικείο Ποδόσφαιρο είναι 185.000 ευρώ, ο ετήσιος προϋπολογισμός της ΚΟΠ για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο ανέρχεται στις 703.000 ευρώ. Μεταξύ αυτών και ο προϋπολογισμός της Εθνικής Γυναικών, ύψους 340.000 ευρώ.

-Η ΚΟΠ παρουσίασε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής όλα τα σχετικά έγγραφα και δικαιολογητικά για τα πιο πάνω ενώ, περισσότερες λεπτομέρειες θα σταλούν γραπτώς το επόμενο διάστημα, όπως έχει ζητηθεί από τους Βουλευτές.

-Η ΚΟΠ παρέχει σε όλα τα μέλη των Εθνικών της ομάδων, Ανδρών, Γυναικών, Futsal, Νέων και Παίδων όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για να τις ανάγκες του εκάστοτε αγώνα ή προπόνησης. Ουδέποτε ζητήθηκε από οποιοδήποτε μέλος Εθνικής ομάδας να προμηθευτεί από μόνο του ρουχισμό ή οτιδήποτε άλλο σε σχέση με υποχρεώσεις του σε Εθνική μας ομάδα.

Η ΚΟΠ δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ των Εθνικών της ομάδων. Υπάρχουν εσωτερικοί κανονισμοί οι οποίου τηρούνται αυστηρά σε κάθε περίπτωση.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΠ Φοίβος Βάκης, ενώπιον των μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τόνισε τη θέληση της ΚΟΠ για βελτιώσεις, εκεί και όπου χρειάζονται, σε σχέση με θέματα που αφορούν την ισότητα των φύλων, λαμβάνοντας υπόψιν τις παραινέσεις και προτροπές της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής.   

Άλλωστε, αυτό το θέμα ήταν προς συζήτηση στην Ομοσπονδία εδώ και αρκετό καιρό, μακριά από μεγάλα λόγια και δημιουργία εντυπώσεων.
 

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent