Δημοσιογραφική κάλυψη αγώνων Πρωταθλήματος Cyta

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2020
Με την ευκαιρία της έναρξης του Πρωταθλήματος Cyta, η ΚΟΠ δημοσιοποιεί τους κανονισμούς που αφορούν τη δημοσιογραφική κάλυψη των αγώνων και οι οποίοι απορρέουν από το Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Ποδοσφαιρικών Αγώνων της ΚΟΠ. 

Διαπίστευση Δημοσιογράφων

-Σύμφωνα με το Πρωτόκολλο της ΚΟΠ, οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν τον αγώνα πρέπει να έχουν γραπτή έγκριση από την ΚΟΠ. Τη λίστα με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους / φωτογράφους την ετοιμάζει η γηπεδούχος ομάδα και την αποστέλλει στην ΚΟΠ το αργότερο μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι της προηγούμενης ημέρας διεξαγωγής του αγώνα.

Η λίστα να αποστέλλεται στο Γραφείο Τύπου ΚΟΠ στα e-mail:
kgiorgallis@cfa.com.cy (Κυριάκος Γιωργαλλής)
cshiamboullis@cfa.com.cy (Κωνσταντίνος Σιαμπουλλής)

Η ευθύνη για το ποιοι δημοσιογράφοι / φωτογράφοι παίρνουν διαπίστευση, ανήκει αποκλειστικά στο Γραφείο Τύπου της εκάστοτε γηπεδούχου ομάδας. Η ΚΟΠ ελέγχει αν ο αριθμός των διαπιστευμένων, δεν ξεπερνά το επιτρεπτό όριο, σύμφωνα με τη χωρητικότητα των Δημοσιογραφικών θεωρείων του κάθε Σταδίου.

-Σύμφωνα με το Πρωτόκολλο, πέραν των ποδοσφαιριστών και του προσωπικού που θα είναι γραμμένοι στο φύλλο αγώνος κανένας άλλος δεν δικαιούται να προσεγγίσει το χώρο των αποδυτηρίων. Αυτό ισχύει και για τους φωτογράφους / κινηματογραφιστές / ρεπόρτερ είτε του τηλεοπτικού συνεργείου που μεταδίδει τον αγώνα είτε που εργάζονται για τα Γραφεία Τύπου των ομάδων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας τους στον αγωνιστικό χώρο, οι φωτογράφοι και οι κινηματογραφιστές υποχρεούνται να φέρουν προστατευτική μάσκα.

Συνεντεύξεις Τύπου

Είναι ευθύνη του εκάστοτε γηπεδούχου Σωματείου να ελέγχει ότι ο αριθμός των δημοσιογράφων στην αίθουσα της Συνέντευξης Τύπου δεν ξεπερνά τον επιτρεπόμενο αριθμό, σύμφωνα με την χωρητικότητα της κάθε αίθουσας. Στις συνεντεύξεις Τύπου, οι δημοσιογράφοι πρέπει να κάθονται σε απόσταση δύο μέτρων ο ένας από τον άλλο.

Υπάρχουν Στάδια που δεν μπορούν να φιλοξενήσουν άλλο δημοσιογράφο πέραν αυτόν του τηλεοπτικού καναλιού που μεταδίδει τον αγώνα.

Πλέον, οι προπονητές μιλούν ξεχωριστά στη Συνέντευξη Τύπου. Μπορούν να συνοδεύονται από ένα άτομο (Εκπρόσωπο Τύπου / Μεταφραστή).  Πρώτος στη Συνέντευξη Τύπου προσέρχεται  ο προπονητής της φιλοξενούμενης ομάδας.

Στην είσοδο του χώρου των Συνεντεύξεων Τύπου πρέπει να υπάρχουν αντισηπτικά διαλύματα και οι εισερχόμενοι θα πρέπει να απολυμαίνουν τα χέρια τους. Οι αίθουσες θα πρέπει να απολυμαίνονται βάσει των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας πριν από κάθε αγώνα και να σφραγίζονται για τις ανάγκες της συνέντευξης.

Μετά το πέρας της συνέντευξης του προπονητή της φιλοξενούμενης ομάδας, θα πρέπει να απολυμαίνονται όλα όσα έχουν έρθει σε επαφή με τον προπονητή και/ή με τον μεταφραστή και να ετοιμάζονται για τη συνέντευξη του επόμενου προπονητή.

Μικτή ζώνη

Δεν θα λειτουργεί μικτή ζώνη στα Στάδια για δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα ούτως ώστε να αποφεύγεται η κοντινή επαφή των ποδοσφαιριστών με τους δημοσιογράφους.

Δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα θα γίνονται μόνο στο κανάλι που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Ο κινηματογραφιστής και ο δημοσιογράφος που παίρνει τη δήλωση πρέπει να βρίσκονται δύο μέτρα μακριά από τους ποδοσφαιριστές. Ο δημοσιογράφος που παίρνει τη δήλωση, μπορεί να αφαιρεί τη μάσκα του κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τον ποδοσφαιριστή.

Τηλεοπτικές παραγωγές

Σύμφωνα με το Πρωτόκολλο, οι εταιρείες παραγωγής θα πρέπει να καταθέτουν ονομαστικό κατάλογο με μέγιστο αριθμό τα 30 πρόσωπα που θα εργαστούν για τις ανάγκες της τηλεοπτικής κάλυψης. Στα 30 άτομα δεν περιλαμβάνονται οι δημοσιογράφοι (σχολιαστής και ρεπόρτερ αγωνιστικού χώρου). Ο ονομαστικός κατάλογος θα αποστέλλεται από τις εταιρείες παραγωγής δύο μέρες πριν από τον αγώνα στο εκάστοτε γηπεδούχο Σωματείο, το οποίο με τη σειρά του θα τον κοινοποιεί στην ΚΟΠ.

Χωρητικότητα Αιθουσών Συνεντεύξεων Τύπου και Δημοσιογραφικών θεωρείων σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στείλει τα Σωματεία σε συνεργασία  με τις Αρχές Σταδίων που αγωνίζονται.

-ΓΣΠ (ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια)
Δημοσιογραφικά Θεωρεία: 5 θέσεις για ραδιόφωνα, 25 για γραπτό τύπο
Συνέντευξη τύπου: Θα χρησιμοποιείται το Συνεδριακό Κέντρο που υπερκαλύπτει τις ανάγκες των ΜΜΕ.

-Στάδιο «Στέλιος Κυριακίδης» (Πάφος FC, Καρμιώτισσα Πολεμιδιών)
Δημοσιογραφικά Θεωρεία: 10 άτομα. Θα δίνονται επιπλέον δέκα θέσεις για δημοσιογράφους σε χώρο στην κερκίδα.
Δημοσιογραφική διάσκεψη: Υπάρχει χώρος μόνο για τον δημοσιογράφο της Cablenet και τον κινηματογραφιστή.

-Στάδιο Εθνικού Άχνας (Εθνικός Άχνας)
Δημοσιογραφικά Θεωρεία: έξι άτομα. Υπάρχει η δυνατότητα χρήσης και το θεωρείου αριθμός 10  για πέντε επιπλέον άτομα, το οποίο θα παραχωρεί το σωματείο, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε αγώνα του.
Δημοσιογραφική διάσκεψη: Υπάρχει χώρος μόνο για τον δημοσιογράφο της Cytavision και τον κινηματογραφιστή.

-Τσίρειο Στάδιο (ΑΕΛ, Απόλλων)
Δημοσιογραφικά Θεωρεία: 12 άτομα
Δημοσιογραφική διάσκεψη: 3 άτομα

-Μακάρειο Στάδιο (Ολυμπιακός, Δόξα Κατωκοπιάς)
Δημοσιογραφικά Θεωρεία: 10 άτομα
Δημοσιογραφική διάσκεψη: 10 άτομα

-Στάδιο «Αντώνης Παπαδόπουλος» (Ανόρθωση)
Δημοσιογραφικά Θεωρεία: 22 άτομα
Δημοσιογραφική διάσκεψη: 12 άτομα

-ΑΕΚ Αρένα (ΑΕΚ)
Δημοσιογραφικά Θεωρεία: 10 άτομα (συν ο τηλεοπτικός σχολιαστής και οι κινηματογραφιστές). Επειδή στο ΑΕΚ Αρένα διεξάγονται έργα, ο αριθμός αυτός θα αναθεωρηθεί, όταν τα έργα ολοκληρωθούν.
Δημοσιογραφική διάσκεψη: 15 άτομα

-Στάδιο «Τάσος Μάρκου» (ΕΝ Παραλιμνίου)
Δημοσιογραφικά Θεωρεία: 5 άτομα συν ο τηλεοπτικός σχολιαστής και οι κινηματογραφιστές. Αν υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη, θα παραχωρούνται κάποιες θέσεις στην κερκίδα.
Δημοσιογραφική διάσκεψη: 35 άτομα.

-Στάδιο N. Papas Group Αμμόχωστος Επιστροφή (Νέα Σαλαμίνα, Ερμής Αραδίππου)
Δημοσιογραφικά Θεωρεία: 8 άτομα συν ο χώρος που χρησιμοποιείται για την τηλεοπτική μετάδοση.
Δημοσιογραφική διάσκεψη: 3 δημοσιογράφοι

 

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent