ΚΟΠ και ΠΟΑΠ υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για τα Πρωταθλήματα Grassroots

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020
Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας και ο Πρόεδρος της ΠΟΑΠ Λάκης Χριστοδούλου υπογράφουν τη συμφωνία. Περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα της ΚΟΠ στο faceboohttps://www.facebook.com/cyprusfaofficial

Σημαντική η σημερινή μέρα για το ποδόσφαιρο Ακαδημιών στην Κύπρο αφού, η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και η ΠΟΑΠ υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για τη διοργάνωση των Πρωταθλημάτων Grassroots.

Η συμφωνία υπογράφηκε στα Γραφεία της ΚΟΠ από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γιώργο Κούμα και τον Πρόεδρο της ΠΟΑΠ Λάκη Χριστοδούλου και έχει τριετή διάρκεια.



«Κοινός στόχος μας είναι η ανάπτυξη του παιδικού ποδοσφαίρου. Σας ευχαριστούμε για το πνεύμα συνεργασίας που έχετε δείξει όλο αυτό το διάστημα. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε μια καλή συνεργασία. Πλέον, είμαστε όλοι κάτω από την ίδια ομπρέλα και αυτό δίνει πολύ μεγάλες δυνατότητες σε όλους μας για την πρόοδο του ποδοσφαίρου Ακαδημιών» ανέφερε κατά τη διάρκεια της υπογραφής της συμφωνίας ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για την υπογραφή της συμφωνίας με την ΚΟΠ. Για πρώτη φορά και οι δύο πλευρές βάλαμε νερό στο κρασί μας, για το  καλό των παιδιών που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Η ΚΟΠ και η ΠΟΑΠ δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Έχουμε τρομερή όρεξη για δουλειά με στόχο την υλοποίηση της συμφωνίας», ανέφερε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΠΟΑΠ Λάκης Χριστοδούλου.



Σύμφωνα με τη συμφωνία που υπογράφηκε, μεταξύ άλλων, ΚΟΠ και ΠΟΑΠ συμφωνούν ότι η ΚΟΠ αποτελεί την αρμόδια διοργανώτρια αρχή πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου σε όλη τη κυπριακή επικράτεια συμπεριλαμβανομένων και πρωταθλημάτων που έχουν σχέση με συμμετοχές παιδιών μικρής ηλικίας τα οποία ονομάζονται πρωταθλήματα GRASSROOTS, ενώ η ΠΟΑΠ δραστηριοποιείται στη διοργάνωση πρωταθλημάτων ιδιωτικών ακαδημιών.

Περαιτέρω συμφωνείται ότι αμφότεροι οι συμβαλλόμενοι επιθυμούν όπως συνεργαστούν ούτως ώστε όλα τα πρωταθλήματα τα οποία αφορούν τη συμμετοχή παιδιών μικρής ηλικίας (συμπεριλαμβανομένων και των πρωταθλημάτων των ακαδημιών της ΠΟΑΠ ) ενταχθούν και διεξάγονται από την ΚΟΠ.

Παράλληλα συμφωνείται ότι ανά επαρχία θα συσταθεί 6μελής επιτροπή η οποία θα αποτελείται από 3 πρόσωπα τα οποία θα προέρχονται από ιδιωτικές ακαδημίες και 3 πρόσωπα τα οποία θα προέρχονται από σωματεία. Η εν λόγω επαρχιακή επιτροπή θα προβαίνει και θα καταθέτει εισηγήσεις προς την 15μελή επιτροπή ως ανωτέρω.



Η ΠΟΑΠ διατηρεί το δικαίωμα κάθε ποδοσφαιρική χρονιά να διεξάγει τριήμερο τουρνουά ποδοσφαίρου στο οποίο θα συμμετέχουν παιδιά μικρής ηλικίας και θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής τόσο ιδιωτικές ακαδημίες όσο και σωματεία. Το αναφερόμενο τουρνουά θα γίνεται κάτω από την αιγίδα της ΚΟΠ και θα τυγχάνει της εκ των προτέρων έγκρισης της ΚΟΠ ως επίσης και τη εγκρίσεως της ημερομηνίας διεξαγωγής αυτού.

Επίσης αμφότεροι οι συμβαλλόμενοι συμφωνούν ότι όλοι οι αγώνες των πρωταθλημάτων GRASSROOTS θα γίνονται σε γήπεδα τα οποία θα τυγχάνουν της έγκρισης της ΚΟΠ και ειδικότερα του τμήματος ασφάλειας της ΚΟΠ. Ανάλογα των αναγκών οι οποίες θα προκύπτουν κατά καιρούς, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και γήπεδα τα οποία ανήκουν στις ακαδημίες της ΠΟΑΠ. Νοείται ότι για τη χρήση των αναφερομένων γηπέδων θα υπάρξει σχετική συμφωνία αναφορικά με το κόστος χρήσης αυτών.

 

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent