Tροποποίηση Προκηρύξεων Πρωταθλημάτων ΚΟΠ που αφορούν τον κανονισμό των αλλαγών

Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, στην τελευταία συνεδρία του, ημερομηνίας 03.11.2020, σε συνέχεια της απόφασης του Συμβουλίου της IFAB για προσωρινή τροποποίηση του κανονισμού 3 των κανονισμών παιχνιδιού που αφορά τον αριθμό των αλλαγών σε ένα αγώνα και σε συνδυασμό της υιοθέτησης της πιο πάνω τροποποίησης από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA σε διοργανώσεις της, αποφάσισε  όπως η πιο κάτω τροποποίηση ισχύει και σε όλες τις διοργανώσεις της ΚΟΠ που μέχρι σήμερα οι Προκηρύξεις προνοούσαν μέχρι  τρεις (3) αλλαγές.

Η τροποποίηση του κανονισμού για τις εγχώριες διοργανώσεις θα ισχύει μέχρι τη λήξη της σαιζόν 2020/2021.

Αριθμός αντικαταστάσεων ποδοσφαιριστών σε ένα αγώνα

*Επιτρέπονται έως και πέντε αντικαταστάσεις (αλλαγές) ανά ομάδα.

*Κάθε ομάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει έως και τρία σταματήματα στο παιχνίδι για να κάνει τις αντικαταστάσεις της.

*Εάν ένας αγώνας περάσει σε παράταση, κάθε ομάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει έως και τέσσερις στάσεις στο παιχνίδι, υπό την προϋπόθεση ότι τουλάχιστον μία από αυτές τις διακοπές πραγματοποιείται στην παράταση.

*Οι αντικαταστάσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, στο διάστημα πριν από την έναρξη της παράτασης και στο ημίχρονο της παράτασης, δεν μειώνουν τον αριθμό των διακοπών στο παιχνίδι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

*Ένας παίκτης που έχει αντικατασταθεί δεν μπορεί να εισέλθει ξανά στον αγώνα.

Σε περίπτωση που και οι δύο ομάδες προχωρήσουν σε αλλαγή χρησιμοποιώντας το ίδιο σταμάτημα, τότε και οι δύο ομάδες θα χρεώνονται από ένα σταμάτημα.

Αποφασίσθηκε επίσης η τροποποίηση των Προκηρύξεων και των Κανονισμών της Ομοσπονδίας, με τρόπον ώστε να επιτρέπονται οι πέντε (5) αλλαγές, αρχίσει αμέσως μετά την διακοπή των αγώνων των Εθνικών Ομάδων, που είναι εντός Νοεμβρίου.

Εννοείται ότι οι όποιοι αγώνες έχουν αναβληθεί ή θα αναβληθούν πριν την μέρα έναρξης των νέων Κανονισμών, θα διεξαχθούν με βάση τον Κανονισμό που ίσχυε την ημέρα της αναβολής.

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent