Ιστορική μέρα για την ΚΟΠ με προκήρυξη διαγωνισμού για το αθλητικό κέντρο στον Κόρνο

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021
Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου στα πλαίσια της αποστολής της για προώθηση, προστασία και ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην Κύπρο, προκηρύσσει σήμερα Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021, πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό σύντομης διάρκειας για το αθλητικό κέντρο ΚΟΠ στην κοινότητα του Κόρνου της επαρχίας Λάρνακας. Ο ΚΟΠ στοχεύει όπως το αθλητικό κέντρο να είναι σε πλήρη λειτουργεία το 2024.

Πρόκειται για μια ιστορική μέρα για την ΚΟΠ και το Κυπριακό ποδόσφαιρο, αφού, ένα όνειρο δεκαετιών, μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία υλοποίησης. 

Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό και πληρούν τα κριτήρια, θα πρέπει να κατεβάσουν (download)  τα επισυναπτόμενα αρχεία στο τέλος της σελίδας και να υποβάλουν το ενδιαφέρον τους μέχρι την 5η Μαρτίου 2021 στην ηλεκτρονική διεύθυνση  kornosproject@cfa.com.cy  επισυνάπτοντας όλα τα στοιχεία που αναγράφονται στην πρόσκληση ενδιαφέροντος.

Το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο θα αντιπροσωπεύει το “Σπίτι του Ποδοσφαίρου στην Κύπρο” όπου όλοι οι ποδοσφαιριστές, προπονητές, διαιτητές κτλ. θα μπορούν να προπονηθούν και να εκπαιδευτούν. Είναι εξίσου σημαντικό το γεγονός πως τα κεντρικά γραφεία της ΚΟΠ θα μεταφερθούν στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο, με αποτέλεσμα όλοι όσοι δουλεύουν και σχετίζονται με την ΚΟΠ να είναι συγκεντρωμένοι στις ίδιες εγκαταστάσεις.

Οι εγκαταστάσεις θα μπορούν να φιλοξενήσουν διαφόρων ειδών συνέδρια, σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα που σχετίζονται άμεσα με την ΚΟΠ, τις Εθνικές Ομάδες και το ποδόσφαιρο.

Στόχος είναι το Αθλητικό Κέντρο να  φιλοξενεί επίσημους διεθνείς αγώνες και τουρνουά, αλλά και αγώνες παιδικών πρωταθλημάτων. Το όλο έργο θα χρηματοδοτηθεί κυρίως από τα προγράμματα UEFA Hattrick, FIFA Forward, και την ίδια την Ομοσπονδία ενώ έχει ήδη παραχωρηθεί δωρεάν από την Κυβέρνηση η έκταση γης στον Κόρνο και πρόσφατα έχει εγκριθεί η εκμίσθωση γης στον ΚΟΑ από το Υπουργικό Συμβούλιο με τη δέσμευση να υπεκμισθωθεί  στην ΚΟΠ για τη δημιουργία του Αθλητικού Κέντρου.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το Κέντρο θα βρίσκεται στο κέντρο της Κύπρου. Με τον τρόπο αυτό προσφέρεται η ευκαιρία στην ΚΟΠ όχι μόνο να επεκτείνει τις υπηρεσίες της σε όλη τη χώρα αλλά και να ενδυναμώσει την επικοινωνία και την αλληλεπίδρασή της με όλους τους εμπλεκομένους φορείς στο χώρο.        

Το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο θα παρέχει υψηλής ποιότητας γήπεδα προπόνησης για όλες τις Εθνικές μας Ομάδες, για αγώνες όλων των Εθνικών ομάδων εκτός της Εθνικής Ανδρών καθώς επίσης και εγκαταστάσεις για διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων αλλά και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, παρέχοντας με τον τρόπο αυτό τις καλύτερες συνθήκες ανάπτυξης και βελτίωσης της Ομοσπονδίας και του ποδοσφαίρου.

Το χρονοδιάγραμμα που έχει καθοριστεί για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό από την επιτροπή της ΚΟΠ για το Αθλητικό Κέντρο είναι ως πιο κάτω:

19η Φεβρουαρίου 2021 - Ανακοίνωση πρόσκλησης ενδιαφέροντος

5η Μαρτίου 2021 - Υποβολή ενδιαφέροντος

16η Μαρτίου 2021 - Ενημέρωση από ΚΟΠ στους ενδιαφερόμενους εάν πληρούν ή όχι τους όρους συμμετοχής και έναρξη του Διαγωνισμού.

19η Μαρτίου 2021 -  Επιτόπου επίσκεψη στο χώρο ανέγερσης του έργου

29η Μαρτίου – 5η Απριλίου 2020 – Υποβολή ερωτημάτων προς την ΚΟΠ από τους διαγωνιζόμενους

6η – 12η Απριλίου 2021 - Δημοσιοποίηση των απαντήσεων στα ερωτήματα των διαγωνιζόμενων

11η Ιουνίου 2021 μέχρι τις 13.00 (το αργότερο) - Υποβολή μελετών με βάση το άρθρο 17 των όρων του διαγωνισμού.

Μέχρι την 6η Αυγούστου 2021  -  Ανακοίνωση αποτελεσμάτων διαγωνισμού

 

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent