Η ευκαιρία για παγκόσμια επιτυχία χάθηκε στα παρά κάτι. Στο Στάδιο Ennio Tardini  της Πάρμα, η Εθνική μας  προηγήθηκε  απόψε (14/10) της  Ιταλία με 2-0, όμως στις καθυστερήσεις χάσαμε με 3-2 στο τελευταίο παιχνίδι της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010.
">

Ήττα αντί για θρίαμβο

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009
Η ευκαιρία για παγκόσμια επιτυχία χάθηκε στα παρά κάτι. Στο Στάδιο Ennio Tardini  της Πάρμα, η Εθνική μας  προηγήθηκε  απόψε (14/10) της  Ιταλία με 2-0, όμως στις καθυστερήσεις χάσαμε με 3-2 στο τελευταίο παιχνίδι της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010.
 
Η ομάδα μας μετά το επιβλητικό 4-1 σε βάρος της Βουλγαρίας το περασμένο Σάββατο, άγγιξε μια ακόμη σπουδαία επιτυχία και την άξιζε, δυστυχώς όμως, οι διεθνείς μας δεν επιβραβεύτηκαν ούτε αυτή τη φορά με το ανάλογο αποτέλεσμα.
 
Η Εθνική μας περιορίστηκε στην 4η θέση της τελικής κατάταξης στον 8ο όμιλο της διοργάνωσης. Κρίμα, αυτή η πορεία, για να θυμηθούμε και τις παρουσίες της Εθνικής μας  σε προηγούμενους αγώνες, άξιζε να επιβραβευτεί με πολύ καλύτερο απολογισμό.
 
Η ομάδα μας ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι, κέρδισε το πρώτο κόρνερ με εκτελεστή τον Αλωνεύτη και στην εξέλιξη της φάσης, σουτ του Οκκά έφυγε απειλητικά πάνω από τα δοκάρια των Ιταλών. Ήταν το πρώτο μήνυμα για το τι θα ακολουθήσει…
 
Στο 13’ λοιπόν, ο Κωνσταντίνος Μακρίδης έφυγε γρήγορα μπροστά και τροφοδότησε τον Γιάννο Οκκά, που βρέθηκε απέναντι στον Μαρκέτι και με γωνιακό σουτ άνοιξε το σκορ (0-1) για την Εθνική μας.
 
Λίγο αργότερα, ο Οκκάς έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ανεβάσει το δείκτη του σκορ, όταν βρέθηκε σε εξαιρετική θέση και σούταρε δίπλα από τα δοκάρια των γηπεδούχων.
 
Στο 29’ ο Ντομπρασίνοβιτς ανέτρεψε τον Κουαλιαρέλα λίγο έξω από τα τετράγωνα και το απευθείας κτύπημα φάουλ του Ντ’ Αγκοστίνο, έφυγε επικίνδυνα δίπλα από τα δοκάρια του Αυγουστή.
 
Γενικά στο πρώτο μέρος η ομάδα μας είχε εξαιρετική παρουσία, ήταν καλύτερη σε μεγάλα χρονικά διαστήματα και σε ελάχιστες στιγμές απειλήθηκε από την Ιταλία. Με σωστά μαρκαρίσματα και συνεχές πίεση, οι διεθνείς μας δεν άφησαν πολλά περιθώρια αντίδρασης στους γηπεδούχους.
 
Η επανάληψη
Δυνατά μπήκε η ομάδα μας και στην επανάληψη και στην πρώτη επικίνδυνη επίθεση πάγωσε για δεύτερη φορά το Ennio Tardini. Στο 48’ ο εξαιρετικός Αλωνεύτης με σέντρα βρήκε τον Χρύση Μιχαήλ που με δυνατό σουτ από πλάγια θέση πέτυχε το 2-0 για την Κύπρο.
 
Οι Ιταλοί προσπάθησαν να αντιδράσουν όμως ο ετοιμότατος Σωφρόνης Αυγουστή, σταμάτησε τα πρώτα σουτ και κράτησε τη διαφορά των δύο τερμάτων μέχρι το 78’. Στο 77’ καταγράφουμε την εντυπωσιακή απόκρουση του σε μακρινό βολέ του Ντι Νατάλε.
 
Η μεγάλη ανατροπή
Τα πράγματα έγιναν δύσκολα μετά τη μείωση του σκορ από τον Ζιλαρντίνιο (78’) και δυστυχώς λίγο αργότερα (81’), οι Ιταλοί έφτασαν στην ισοφάριση με τον ίδιο ποδοσφαιριστή. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Ζιλαρντίνιο διαμόρφωσε το τελικό 3-2 και πλέον ήταν πολύ αργά για να αντιδράσουμε. η Ιταλία για ένα ακόμη παιχνίδι νίκησε στις καθυστερήσεις, επαναλαμβάνοντας εαυτό.
 
Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν  με τις ακόλουθες συνθέσεις:
 
ΙΤΑΛΙΑ: Μαρκέτι, Σαντόν, Μποκέτι, Γκαμπερίνι, Καναβάρο, Ντ’ Αγκοστίνο (66’ Ντε Ρόσσι), Πέπε (46’ Καμορανέζι), Γκατούζο, Ζιλαρντίνιο, Ρόσι (46’ Ντι Νατάλε), Κουαλιαρέλα
 
ΚΥΠΡΟΣ: Αυγουστή, Ηλία, Χαραλάμπους, Αβραάμ, Χρίστου (31’ Σατσιάς), Ντομπρασίνοβιτς, Χρ. Μιχαήλ, Μακρίδης, Χαραλαμπίδης, Αλωνεύτης (74’ Μ. Κωνσταντίνου), Οκκάς (85’ Αλεξάνδρου)
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Alon YEFET (Ισραήλ)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: Γκατούσο, Σατσιάς, Μ. Ηλία
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 15.009
ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ: 234.160 ευρώ

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent