CFA PRIVACY POLICY

  1. ΓΕΝΙΚΑ

Στόχος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου («ΚΟΠ») είναι η στήριξη και προώθηση του ποδοσφαίρου. Για να το κάνουμε αυτό, αρκετές φορές είναι απαραίτητο να επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα φυσικών προσώπων, π.χ. ποδοσφαιριστών, προπονητών, διαιτητών, θεατών, οπαδών κτλ. («εσείς», «σας») . Έχοντας πάντοτε υπόψιν την ευθύνη που συνοδεύει επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, εργαζόμαστε συνεχώς ώστε να διατηρούμε ένα σύστημα προστασίας δεδομένων το οποίο σέβεται την ιδιωτικότητα σύμφωνα με όλους τους νόμους και τους κανονισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων 2016/679 ("ΓΚΠΔ" (GDPR)), του περί Προστασίας των Φυσικών Προσώπων Έναντι της Επεξεργασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και της Ελεύθερης Κυκλοφορίας των Δεδομένων αυτών Νόμου 125 (I) 2018, του περί Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομικών Υπηρεσιών Νόμο Ν112(Ι)/2004, καθώς και συστάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Γραφείου της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Αυτή η Ειδοποίηση προστασίας προσωπικών δεδομένων ("Ειδοποίηση") αποσκοπεί στο να εξηγήσει πώς χειριζόμαστε προσωπικά δεδομένα όταν παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Η ΚΟΠ είναι ο υπεύθυνος επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων.

Ορισμένες δραστηριότητες της ΚΟΠ υπόκεινται σε ξεχωριστές ειδοποιήσεις προστασίας προσωπικών δεδομένων οι οποίες συνήθως παρέχονται σε ιστοσελίδες ή φόρμες που επισκέπτεστε ή συμπληρώνετε

Αλλαγές στην Ειδοποίηση

Αυτή η Ειδοποίηση αναθεωρείται και ενημερώνεται.

  1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ

Προσωπικά Δεδομένα ορίζονται οι πληροφορίες σχετικά με ένα άτομο (φυσικό πρόσωπο) από τις οποίες το πρόσωπο αυτό μπορεί να αναγνωριστεί / προσδιοριστεί. Τα δεδομένα δεν θεωρούνται "προσωπικά" όταν αφαιρεθεί η ταυτότητα ή όλα τα προσωπικά αναγνωριστικά στοιχεία. Δύναται να επεξεργαστούμε ποικίλες κατηγορίες προσωπικών δεδομένων όπως φαίνεται παρακάτω:

Στοιχεία Επικοινωνίας, όπως:, διεύθυνση κατοικίας, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμού κινητού τηλεφώνου,

Στοιχεία ταυτότητας/ ταυτοποίησης, όπως: Αριθμός ταυτότητας ή διαβατηρίου, ονοματεπώνυμο, , τίτλος, ημερομηνία γέννησης, ιστορικό δράσης / εκπαίδευσης, πλάνα από κλειστό κύκλωμα βίντεο-παρακολούθησης (ΚΚΒΠ (CCTV))

Στοιχεία και ιστορικό ποδοσφαιριστή/επαγγελματία στο χώρο του ποδοσφαίρου όπως συμβόλαιο με ομάδα/σωματείο, βιολογικά χαρακτηριστικά (ύψος, βάρος), μεταγραφές και άλλες μεταβολές, βιογραφικά στοιχεία

Στοιχεία συναλλαγών/πληρωμών, όπως: Τραπεζικός Λογαριασμός και Λεπτομέρειες Κάρτας Πληρωμής, οικονομικά στοιχεία.

Cookies (μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή (browser) μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Διαβάστε την Πολιτική Cookies εδώ Cookie Policy

Δεδομένα ειδικής κατηγορίας, όπως: πιστοποιητικά / δελτία υγείας,

  1. ΝΟΜΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΙ:

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ/ ΣΚΟΠΟΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ

Συνεργάτες-Πελάτες

Στοιχεία ταυτότητας

Στοιχεία επικοινωνίας

Στοιχεία πληρωμών και συναλλαγών

Πελάτες

Συνεργάτες

Συμβατική υποχρέωση

Εγγραφή / διατήρηση μητρώου ποδοσφαιριστών / διαιτητών / προπονητών / παρατηρητών

 

Στοιχεία ταυτότητας

Στοιχεία επικοινωνίας

Στοιχεία πληρωμών και συναλλαγών

Δεδομένα ειδικής κατηγορίας

Πελάτες, υπάλληλοι, συνεργάτες και άλλοι προσκεκλημένοι

Έννομο συμφέρον

Κανονισμοί ΚΟΠ

 

Διαχείριση αγώνων εθνικών ομάδων

Στοιχεία ταυτότητας

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεθνής ποδοσφαιριστές

Κανονισμοί ΚΟΠ

Συμβατική υποχρέωση

Σχολή προπονητών

 

Στοιχεία ταυτότητας

Στοιχεία επικοινωνίας

Προπονητές

Κανονισμοί ΚΟΠ

Έννομο συμφέρον

 

Εκδίκαση / χειρισμός υποθέσεων από την  Δικαστική Επιτροπή

Στοιχεία ταυτότητας

Στοιχεία επικοινωνίας

Στοιχεία πληρωμών και συναλλαγών

Δεδομένα ειδικής κατηγορίας

Φυσικά πρόσωπα εμπλεκόμενη στην υπόθεση

Κανονισμοί ΚΟΠ

Έννομο συμφέρον

 

Λειτουργία Κλειστού Κυκλώματος Βίντεο-παρακολούθησης (ΚΚΒΠ/CCTV) (για σκοπούς ασφάλειας κτιρίου και εγκαταστάσεων της ΚΟΠ)

Πλάνα από το ΚΚΒΠ

Φυσικά πρόσωπα που ενδέχεται να καταγράψει το σύστημα (επισκέπτες, υπάλληλοι κτλ.)

Έννομο συμφέρον

Απευθείας εμπορική προώθηση (από διαγωνισμούς)

 

Στοιχεία ταυτότητας

Στοιχεία επικοινωνίας

Συμμετέχοντες σε διαγωνισμούς

Συγκατάθεση

Αγορά εισιτηρίων

 

Στοιχεία ταυτότητας

Στοιχεία επικοινωνίας

Άτομα που αγοράζουν εισιτήρια

Συμβατική υποχρέωση

Φωτογραφίες ή βίντεο με πελάτες, προσκεκλημένους, καταναλωτές

Φωτογραφικό υλικό

 

Πελάτες, υπάλληλοι, συνεργάτες και άλλοι προσκεκλημένοι

Συγκατάθεση

Cookies

*παρακαλώ διαβάστε την πολιτική μας για Cookies

Cookies τα οποία αποθηκεύονται στη συσκευή του επισκέπτη της ιστοσελίδας

Επισκέπτες της ιστοσελίδας

Έννομο συμφέρον (απολύτως απαραίτητα cookies)

Συγκατάθεση*

  1. ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΟΠΩΝ

Θα επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα μόνο για τους προαναφερθέντες σκοπούς, εκτός αν κρίνεται απαραίτητο, αναλογικό και νόμιμο να επεξεργαστούν και για άλλους σκοπούς, υπό την προϋπόθεση ότι ο σκοπός είναι συμβατός με τον αρχικό σκοπό. Εάν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε προσωπικά δεδομένα για σκοπούς που δεν σχετίζονται με τον αρχικό σκοπό, θα ενημερωθείτε σχετικά.

  1. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Η ΚΟΠ μπορεί να μοιράζεται μόνο προσωπικά δεδομένα τα οποία είναι σχετικά με άλλους οργανισμούς ή επαγγελματίες ως αναφέρονται παρακάτω για τους σκοπούς που αναφέρονται στον πίνακα στο σημείο 3.

• ΚΟΑ

•Τράπεζες

• Νομικοί σύμβουλοι

• Σύμβουλοι πληροφορικής

• Ασφαλιστικές εταιρείες

• Διαφημιστικοί σύμβουλοι

• Εταιρείες-πλατφόρμες ηλεκτρονικών αγορών και τηλεοπτικών δικαιωμάτων

Διασφαλίζουμε ότι όλοι οι υπεργολάβοι και οι συνεργάτες δεσμεύονται από μια συμφωνία εμπιστευτικότητας, ενώ σέβονται τα προσωπικά δεδομένα και τα χειρίζονται με ασφάλεια σύμφωνα με το ΓΚΠΔ καθώς και οποιονδήποτε άλλο εφαρμοστέο νόμο. Οι υπεργολάβοι που ενεργούν ως εκτελούντες την επεξεργασία για λογαριασμό της ΚΟΠ επιτρέπεται να επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα για καθορισμένους σκοπούς και σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Επιπλέον, ενδέχεται να προκύπτει αναγκαιότητα δυνάμει συμβολαίου ή επιδίωξης έννομου συμφέροντος, ή νομική υποχρέωση ή υποχρέωση δυνάμει άλλων Κανονισμών/ Οδηγιών να αποκαλύψουμε προσωπικά δεδομένα σε δημόσιες αρχές, όπως τις φορολογικές αρχές, αστυνομία, άλλες ομοσπονδίες, FIFA κτλ. .

  1. ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Συνήθως δεν διαβιβάζουμε προσωπικά δεδομένα σε τρίτες χώρες εκτός του Ευρωπαϊκής Οικονομικής Χώρου (ΕΟΧ). Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις  όπου η διαβίβαση δεδομένων είναι απαραίτητη αν προκύπτει νομική ή άλλως πως υποχρέωση να το πράξουμε, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κεφαλαίου V του ΓΚΠΔ και τις σχετικές διατάξεις της Κυπριακής νομοθεσίας προστασίας προσωπικών δεδομένων. Παράδειγμα διαβίβασης είναι η απαραίτητη κοινοποίηση δεδομένων σε αντίστοιχες ομοσπονδίες εκτός του ΕΟΧ είτε για σκοπούς διεξαγωγής αγώνων εθνικών ομάδων είτε για σκοπούς συμμόρφωσης με τους Κανονισμούς και κριτήρια της ΚΟΠ ή/και της FIFA. Θα εξετάζουμε πάντοτε αν υπάρχουν οι κατάλληλες διασφαλίσεις σχετικά με αυτές τις διαβιβάσεις και θα επιβεβαιώσουμε πως τα φυσικά πρόσωπα ενημερώνονται δεόντως.

  1. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Δεσμευόμαστε να υιοθετούμε και να εφαρμόζουμε όλα τα κατάλληλα φυσικά και τεχνικά μέτρα ασφαλείας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων από τυχαία ή παράνομη καταστροφή, τυχαία απώλεια, αλλοίωση, μη εξουσιοδοτημένη αποκάλυψη ή πρόσβαση ή οποιαδήποτε άλλη μορφή παράνομης επεξεργασίας. Επιπλέον, μόνο εξουσιοδοτημένο προσωπικό έχει άδεια να επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα σύμφωνα με τα καθήκοντα του τμήματος και τις εσωτερικές οδηγίες και διαδικασίες της ΚΟΠ.

  1. ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Η ΚΟΠ διατηρεί προσωπικά δεδομένα για όσο διάστημα είναι εύλογα αναγκαίο ώστε να εκπληρωθούν οι σκοποί - όπως περιγράφονται πιο πάνω - για τους οποίους κρίνεται αναγκαίο να πραγματοποιείται επεξεργασία, συμπεριλαμβανομένης της συμμόρφωσης με τις συμβατικές υποχρεώσεις ή/και κανονισμούς ή/και κριτήρια, ή με τυχόν κανονιστικές ή νομικές απαιτήσεις, όπως οι νομοθεσία περί φορολογίας.

  1. ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

 Ο Νόμος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων δίνει σε εσάς - τα υποκείμενα των δεδομένων - συγκεκριμένα δικαιώματα:

• Δικαίωμα ενημέρωσης σχετικά με τον τρόπο επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων. Το υποκείμενο των δεδομένων επιτρέπεται να ζητήσει αντίγραφο των προσωπικών του δεδομένων.

• Δικαίωμα διόρθωσης ανακριβών ή ελλιπών προσωπικών δεδομένων.

• Δικαίωμα διαγραφής των δεδομένων σας, ιδίως όταν δεν υφίσταται πλέον ο σκοπός επεξεργασίας, δεν υπάρχει νομική βάση για επεξεργασία ή όταν η επεξεργασία είναι παράνομη.

• Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας, π.χ. για σκοπούς επαλήθευσης της ακρίβειας των δεδομένων ή όταν υπάρχει αντίρρηση ως προς την επεξεργασία, αλλά πρέπει να επαληθεύσουμε εάν υπάρχουν βάσιμοι λόγοι για να συνεχιστεί η επεξεργασία.

• Δικαίωμα εναντίωσης σε επεξεργασία, ιδίως όταν στηριζόμαστε στα έννομα συμφέροντα της ΚΟΠ (ή τρίτων).

• Δικαίωμα φορητότητας, δηλαδή λήψης δεδομένων τα οποία σας αφορούν και τα οποία έχετε παράσχει στην ΚΟΠ, σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενη και αναγνώσιμη από μηχανήματα μορφή, και δικαίωμα διαβίβασης σε άλλο υπεύθυνο επεξεργασίας δεδομένων.

• Δικαίωμα να μην υποβάλλονται τα δεδομένα σε αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ. (η ΚΟΠ δεν εκτελεί τέτοιου είδους επεξεργασία αυτή τη στιγμή)

• Δικαίωμα ανάκλησης της συγκατάθεσης σε περιπτώσεις που η επεξεργασία βασίστηκε στη συγκατάθεση. Ωστόσο, αυτό δεν θα επηρεάσει τη νομιμότητα οποιασδήποτε επεξεργασίας που πραγματοποιήθηκε πριν από την ανάκληση της συγκατάθεσης.

• Το δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στο Γραφείο του Επιτρόπου για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (commissioner@dataprotection.gov.cy ).

Σημειώστε ότι αυτά τα δικαιώματα ισχύουν μόνο υπό ορισμένες περιστάσεις, δεν είναι απόλυτα και υπόκεινται σε διάφορες εξαιρέσεις. Τα δικαιώματα εφαρμόζονται αναλόγως της νομικής βάσης στην οποία η ΚΟΠ βασίζεται στην κάθε περίπτωση.

Θα επιχειρήσουμε να απαντήσουμε σε όλα τα έγκυρα αιτήματα εντός τριάντα (30) ημερών. Είναι δυνατόν να παραταθεί αυτή η περίοδος, αλλά όχι περισσότερο από δύο επιπλέον μήνες, εάν η αίτηση είναι πολύ περίπλοκη ή μεγάλη. Προτού απαντήσουμε σε αίτημα, ίσως χρειαστεί να ζητηθεί από το υποκείμενο δεδομένων/αιτητή να επιβεβαιώσει την ταυτότητά του. Πρόκειται για ένα μέτρο ασφάλειας που διασφαλίζει ότι τα προσωπικά δεδομένα που σχετίζονται με την εν λόγω επεξεργασία δεδομένων δεν αποκαλύπτονται σε μη-εξουσιοδοτημένα πρόσωπα.

 

  1. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

 

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες σχετικά με την παρούσα ειδοποίηση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας:

Τηλέφωνο: : [22352341]        

Email: [info@cfa.com.cy]

 

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by