Ξεκίνημα με ήττα

Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2013
Η Εθνική μας όπως παρατάχθηκε στο σημερινό παιχνίδι.
-------------------------------------------------------------------------------------------


Με ήττα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η Εθνική Ελπίδων στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-21 για την περίοδο 2013 / 2015.
 
Απέναντι στο εξαιρετικό απόψε Βέλγιο ηττήθηκε με 2-0 στο Στάδιο Den Dreef στην πόλη Louvain, που συγκέντρωσε περισσότερους από 5 χιλιάδες Βέλγους.
 
Κύπρος και Βέλγιο συμμετέχουν στον ένατο όμιλο της διοργάνωσης μαζί με την Ιταλία, τη Σερβία και τη Βόρεια Ιρλανδία.
 
Με το ξεκίνημα του αγώνα οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ και η προσπάθεια για τους διεθνείς μας έγινε σαφώς πιο δύσκολη απέναντι σε μια δυνατή ομάδα, που επιβεβαίωσε το πολύ καλό πρόσωπο που παρουσίασε και στο πρόσφατο φιλικό 1-1 με την Ισπανία.
 
Το Βέλγιο καλύτερο στο πρώτο μέρος προηγήθηκε με 1-0 από το ξεκίνημα του αγώνα με γκολ του Mpoku μόλις στο 3ο λεπτό.
 
Οι διεθνείς μας προσπάθησαν να αντιδράσουν και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για το γκολ της ισοφάρισης χωρίς όμως να τα καταφέρουμε.
 
Οι Βέλγοι μετά το πρώτο δεκαπεντάλεπτο ανέλαβαν την εδαφική υπεροχή και μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους η εστία μας πέρασε δύσκολες στιγμές.
 
Στο 19' δυνατό σουτ του Lestienne σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της Εθνικής μας για να ακολουθήσουν δύο σωτήριες επεμβάσεις του εξαιρετικού απόψε Ζανέττου Μυτίδη.
 
Στο 30' ο τερματοφύλακας της Εθνικής μας πρόλαβε στην έξοδο τον Vetokele και απεσόβησε τον κίνδυνο και στο 42’ πραγματοποίησε νέα σωτήρια απόκρουση σε κόρνερ.
 
Η επανάληψη και το πέναλτι
Στην επανάληψη ήρθε πάλι νωρίς το δεύτερο γκολ (53’ με πέναλτι ο Lestienne για μαρκάρισμα του Εγγλέζου πάνω στον Mpoku) και το προβάδισμα δύο τερμάτων για τους Βέλγους και αυτή η φάση ουσιαστικά σημάδεψε και το υπόλοιπο του αγώνα.
 
Οι γηπεδούχοι διατήρησαν τον έλεγχο και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν οι διεθνείς έχασαν από μια καλύτερη ομάδα που ενθουσίασε το κοινό της.
 
ΚΥΠΡΟΣ: Μυτίδης, Μουλαζίμης, Λαϊφης (46’ Χρ. Χαραλάμπους), Χριστοφίδης, Εγγλέζου, Φέρλονγκ (67’ Κρασάς), Θεοδώρου, Αιμ. Παναγιώτου, Αρτυματάς, Κυριάκου (73’ Κρ. Ανδρέου), Σωτηρίου.
 
ΒΕΛΓΙΟ: Casteels, Vervoort, Heylen, De Bock, Godeau, Malada, Praet, Mpoku, Lestienne (86’ De Belder), Hazard (86’ Van der Brugger), Vetokele (78’ Carrasco)
 
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Αυστριακός Markus Hameter με βοηθούς τους συμπατριώτες του Christian Trunner και Markus Katona.
 
Η Εθνική μας θα δώσει τον επόμενο αγώνα της με αντίπαλο τη Βόρεια Ιρλανδία τον ερχόμενο Μάιο στην Κύπρο.

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent