Η πρωτόγνωρη εμπειρία και η μεγάλη πίστη

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013
Το παιχνίδι με το Γιβραλτάρ μόλις έχει τελειώσει και ο Χρίστος Τζιάμμας (σε πρώτο πλάνο) πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του την εκπληκτική ανατροπή.
----------------------------------------------------------------------
 
Ο Χρίστος Τζιάμμας δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του αγώνα διαμόρφωνε το εκπληκτικό 7-0 και η Εθνική Νέων σφράγιζε το εισιτήριο της πρόκρισης για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.
 
Το 7-0 επί του Γιβραλτάρ σε συνδυασμό με την ήττα της Κροατίας από την Τσεχία, επέφερε τη μεγάλη ανατροπή στον πρώτο όμιλο και η Κύπρος με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης ανανέωσε για 3η συνεχόμενη χρονιά την παρουσία της σε Elite round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-19.
 
Ο 18χρόνος Τζιάμμας, από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της εκπληκτικής ανατροπής, θα ζήσει ξανά μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο της εμπειρία της συμμετοχής σε Elite round, καθώς ήταν και μέλος της αποστολής που τον περασμένο Ιούνιο αγωνίστηκε στη Νορβηγία.
 
Ο Χρίστος ταυτόχρονα είναι μέλος και της ομάδας της Εθνικής Ελπίδων και πριν από δεκαπέντε μέρες αγωνίστηκε στο νικηφόρο 2-1 επί της Σερβίας στο Δασάκι για το Ευρωπϊκό Πρωτάθλημα. 

Μαζεμένες οι χαρές και η εμπειρίες για τον πολυσύνθετο ποδοσφαιριστή μας, όμως η σημερινή, όπως την χαρακτηρίζει και ο ίδιος με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ, ήταν εντελώς διαφορετική…
 
«Μπαίνοντας στο γήπεδο πρώτος μας στόχος ήταν η νίκη. Θέλαμε να κλείσουμε τη διοργάνωση με τον καλύτερο δυνατό απολογισμό και γνωρίζαμε ότι η πρόκριση δεν θα καθοριζόταν μόνο από το δικό μας αποτέλεσμα.
 
Ο αρχικός μας στόχος  ήταν να πράξουμε το καθήκον μας και από τη στιγμή που θα μας επέτρεπε το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα να κυνηγήσουμε την πρόκριση, να είμαστε σε θέση να το κάνουμε.
 
Να κυνηγάς νίκη με επτά γκολ διαφορά είναι πολύ δύσκολο και σήμερα ζήσαμε όλοι μας μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Ζήσαμε μια μεγάλη βραδιά αλλά τίποτε δεν ήρθε τυχαία. Πιστέψαμε πως θα μπορούσαμε να το πετύχουμε και έστω και στο τελευταίο δευτερόλεπτο ήρθε η μεγάλη δικαίωση.
 
Πιστέψαμε στην ανατροπή και τα δώσαμε όλα, ο προπονητής μας από την πρώτη στιγμή μας βοήθησε να πιστέψουμε ότι με υπομονή τίποτα δεν είναι απίθανο και αυτή η επιτυχία, έρχεται να ενισχύσει τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται για διατήρηση της ομάδας σε ψηλά επίπεδα.
 
Αυτό το φινάλε θα μας μείνει σίγουρα αξέχαστο, όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν υπερβάλει εαυτούς και σίγουρα υπάρχουν οι προοπτικές για να συνεχίσουμε με απαιτήσεις για μια νέα έντονη παρουσία στην επόμενη φάση της διοργάνωσης».

**Να αναφέρουμε ότι τον αγώνα κάλυψε και η ισπανική εφημερίδα Marca και στο τέλος πήρε δηλώσεις από τον Ομοσπονδιακό μας προπονητή και τον Τζιάμμα.
 

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent