Ένα μήνα μετά την ήττα από την Ισπανία, η Εθνική μας φιλοξένησε την Αυστρία στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 1998 - 2000.
Ο αγώνας έγινε στις 9 Οκτωβρίου 1998 στο Στάδιο του Εθνικού Άχνας και η Εθνική μας νίκησε με 2-1. Ο Λάμπρος Λάμπρου (20') και ο Λευτέρης Κοντολεύτερος (62') σκόραραν στην πρώτη νίκη της ομάδας μας στον όμιλο.
Για την Αυστρία που αγωνιζόταν από το 55ο λεπτό με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής μείωσε στο 74ο λεπτό με τον Σάλερ με απευθείας εκτέλεση φάουλ.
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Γάλλος Ph. Kalt με συνεργάτες τους συμπατριώτες του A. Kourdet και R. Delorme. Παρατηρητής UEFA ήταν ο άγγλος N. Medgley.
Ο προπονητής της Εθνικής μας Τάκης Χαραλάμπους χρησιμοποίησε τους ακόλουθους ποδοσφαιριστές:
Σωφρόνης Αυγουστή (Απόλλων), Νίκος Νικολάου (Νέα Σαλαμίνα), Μαρίνος Σατσιάς (ΑΠΟΕΛ), Θέμης Αγαθοκλέους (Ανόρθωση), Γιώργος Κωνσταντινίδης (Ομόνοια Λευκωσίας), Χρύσης Μιχαήλ (ΑΕΛ), Λάμπρος Λάμπρου (Ανόρθωση), Λουκάς Λουκά (Ανόρθωση), Μάριος Νεοφύτου (ΑΕΛ), Χρίστος Πογιατζής (Εθνικός Άχνας), Λευτέρης Κοντολεύτερος (Ομόνοια Λευκωσίας).
Αλλαγές: Στο 46ο λεπτό ο Οδυσσέας Οδυσσέως (Ομόνοια Λευκωσίας) αντικατέστησε τον Λάμπρου, στο 60ο λεπτό ο Αργύρης Πέτρου (ΑΠΟΠ) τον Κοντολεύτερο και στο 72ο λεπτό ο Γιώργος Κάης (Απόλλων) τον Πογιατζή.
Στην αποστολή ήταν και οι Δημήτρης Λεωνή (ΑΕΛ), Δημήτρης Ηροδότου (Ευαγόρας) και Πέτρος Κονναφής (Ομόνοια Λευκωσίας).
Αρχηγός στο παιχνίδι με τους Αυστριακούς ήταν ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.






