Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου μετά από τα όσα ακολούθησαν του τελικού Κυπέλλου Κόκα-Κόλα, με επιστολές του σωματείου ΑΕΛ προς την Ομοσπονδία αλλά και συνεχόμενες δημόσιες δηλώσεις παραγόντων της στα ΜΜΕ, επιθυμεί να δημοσιοποιήσει τα εξής:">

Οι θέσεις της ΚΟΠ για επικρίσεις της ΑΕΛ

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2009
Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου μετά από τα όσα ακολούθησαν του τελικού Κυπέλλου Κόκα-Κόλα, με επιστολές του σωματείου ΑΕΛ προς την Ομοσπονδία αλλά και συνεχόμενες δημόσιες δηλώσεις παραγόντων της στα ΜΜΕ, επιθυμεί να δημοσιοποιήσει τα εξής:
 
Η Επιτροπή Διαιτησίας έχει ήδη εξετάσει αυτεπάγγελτα τη διαιτησία του τελικού Κυπέλλου. Δεν γνωρίζουμε το αποτέλεσμα αυτής της εξέτασης. Για πολλοστή φορά όμως διευκρινίζουμε ότι η δημοσιοποίηση ποινής εκ μέρους της Επιτροπής Διαιτησίας απαγορεύεται με σαφήνεια και από τους κανονισμούς διαιτησίας της ΟΥΕΦΑ.
 
Το σωματείο ΑΕΛ εάν επιθυμούσε, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα σχετικά άρθρα του Καταστατικού της ΚΟΠ και των κανονισμών της Δικαστικής Επιτροπής για να καταγγείλει το διαιτητή στη Δικαστική Επιτροπή, καταθέτοντας και τις πληροφορίες που υποστηρίζει ότι κατέχει. Μέχρι σήμερα η ΑΕΛ δεν έχει καταγγείλει το διαιτητή ούτε στην Δικαστική Επιτροπή ούτε στην Επιτροπή Διαιτησίας.
 
Η ΚΟΠ όπως όφειλε από τους κανονισμούς λειτουργίας της και τις οδηγίες που υπάρχουν από τη ΦΙΦΑ, εξέτασε τις δηλώσεις που έγιναν από παράγοντες της ΑΕΛ οι οποίοι και δεν τις υποστήριξαν με κανένα στοιχείο. Σύμφωνα πάντοτε με τους κανονισμούς, αποφάσισε να παραπέμψει τα άτομα που προέβησαν στις δηλώσεις στη Δικαστική Επιτροπή. Τα άτομα που έχουν προβεί σε δηλώσεις μπορούν βεβαίως να τις υποστηρίξουν ενώπιον της Δικαστικής Επιτροπής.
 
Η Εκτελεστική Επιτροπή γνωστοποίησε δημόσια στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ ότι είναι έτοιμη για την πραγματοποίηση συνάντησης με σκοπό να συζητηθούν όλα τα θέματα. Παρατηρούμε όμως ότι μέχρι και σήμερα, δεν είχαμε καμία επίσημη ενημέρωση εκ μέρους της ΑΕΛ.
 
Δεν θα σχολιάσουμε το γεγονός ότι αρκετές δηλώσεις που έγιναν ξεπερνούν τα όρια της νέας νομοθεσίας περί βίας στα γήπεδα.
 
Υποχρεωνόμαστε να τοποθετηθούμε δημόσια, γιατί με τα όσα λέγονται από πλευράς ΑΕΛ δημιουργούν δυστυχώς λανθασμένες εντυπώσεις. Η ΚΟΠ κινείται πάντοτε μέσα στα πλαίσια που καθορίζουν οι κανονισμοί της και είναι ανοικτή για απευθείας συζητήσεις με τα σωματεία μέλη της.
 
Η ΚΟΠ δεν συνηθίζει να διεξάγει δημόσιο διάλογο με τα μέλη της γι’ αυτό και δεν θα επανέλθουμε επί του θέματος.

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent