Η Εθνική μας ομάδα των Ελπίδων στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 1990 1992 κληρώθηκε μαζί με τη Σουηδία, το Ισραήλ και την Ελλάδα.
Ο τελικός απολογισμός κατέγραψε τρεις βαθμούς για την ομάδα μας και πήραμε το βαθμό της ισοπαλίας στο πρώτο παιχνίδι του ομίλου στην Κύπρο με αντίπαλο τη Σουηδία.
Ο αγώνας έγινε στις 21 Νοεμβρίου 1990 στο Παφιακό Στάδιο και η Κύπρος προηγήθηκε στο 61ο λεπτό με πέναλτι (από ανατροπή του Φασουλιώτη) που εκτέλεσε ο Άγγελος Τσολάκης και οι Σουηδοί ισοφάρισαν στο 85ο λεπτό με τον Μιλντ.
Η Σουηδία ήρθε στην Κύπρο με νίκη επί της Ελλάδας με 5-0 και η ισοπαλία με την Εθνική μας χαρακτηρίστηκε έκπληξη.
Διαιτήτευσε ο Γάλλος Karld Longhi με συνεργάτες τους συμπατριώτες του Bruno Dinola και Lorits Stafoggia. Παρατηρητής ήταν ο Ελβετός Gilbert Droz Morat.
Ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής Δήμος Καβάζης χρησιμοποίησε τους ακόλουθους ποδοσφαιριστές:
Νίκος Παναγιώτου (Ανόρθωση), Χριστάκης Γεωργίου (Ομόνοια Λευκωσίας), Κώστας Φασουλιώτης (ΑΠΟΕΛ), Σώζος Ανδρέου (Ομόνοια Αραδίππου), Μάριος Πασιαλής (Εθνικός Άχνας), Νίκος Μαγνήτης (ΑΠΟΕΛ), Παναγιώτης Ππούνας (Ανόρθωση), Άντρος Γιατρού (Ομόνοια Λευκωσίας), Δημήτρης Ασσιώτης (Ολυμπιακός), Νικόδημος Παπαβασιλείου (ΟΦΗ), Άγγελος Τσολάκης (Απόλλων).
Στο 56ο λεπτό ο Αντώνης Αντωνίου (Άρης) αντικατέστησε τον Ασσιώτη και στο 72ο λεπτό ο Χριστόδουλος Φουλή (Εθνικός Άχνας) αντικατέστησε τον Γιατρού.
Αρχηγός της ομάδας στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν ο Άγγελος Τσολάκης.
Στην αποστολή ήταν και οι Πέτρος Σάββα (Ολυμπιακός), Κόκος Ηλία (Εθνικός Άχνας) και Αντώνης Αντωνίου (Ομόνοια Αραδίππου.
«Δυστυχώς εκεί που βλέπαμε το όνειρο της νίκης να γίνεται πραγματικότητα χάσαμε την ευκαιρία για μία νίκη απέναντι πάνω σε ένα πολύ μεγάλο αντίπαλο. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια που κατέβαλαν οι ποδοσφαιριστές μας για να τιμήσουν την Κύπρο», δήλωσε ο Δήμος Καβάζης.






