Νίκη για την Εθνική μας ομάδα των Ελπίδων επί της Μάλτας στο Μακάρειο Στάδιο για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2002 – 2024.
Ο αγώνας έγινε στις 9 Νοεμβρίου 2002 και η Εθνική μας επικράτησε με 2-0 από τέρματα που πέτυχαν οι Χαράλαμπος Πιττάκας (4’) και Νεκτάριος Αλεξάνδρου (63’).
Τον αγώνα που παρακολούθησαν 500 θεατές διαιτήτευσε ο Μολδαβός Ghenadie Orlic με συνεργάτες τους συμπατριώτες του Jurie Glavan και Veaceslav. Παρατηρητής αγώνα και διαιτησίας ήταν ο Σλοβάκος Josef Marco.
Ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής Σοφούλης Στυλιανού χρησιμοποίησε τους ακόλουθους ποδοσφαιριστές:
Αντώνης Γιωργαλλίδης (Ανόρθωση), Παναγιώτης Ιωάννου (Απόλλων), Αντώνης Αντωνίου (Απόλλων), Σάββας Παρμάκκης (Ανόρθωση), Μάριος Α. Νικολάου (Ομόνοια Λευκωσίας), Γιώργος Καράς (ΕΝ Παραλιμνίου), Σίμος Κρασάς (ΑΕΛ), Χαράλαμπος Πιττάκας (Άρης), Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης (ΑΠΟΕΛ), Κωνσταντίνος Μακρίδης (Απόλλων), Νεκτάριος Αλεξάνδρου (ΑΠΟΕΛ).
Αρχηγός της ομάδας μας ήταν ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης.
Αλλαγές: Στο 77ο λεπτό ο Γιώργος Νικολάου (ΕΝ Παραλιμνίου) αντικατέστησε τον Ιωάννου, στο 87ο λεπτό ο Μάριος Λουκά (Νέα Σαλαμίνα) τον Κρασά και στο 88ο λεπτό ο Μάριος Π. Νικολάου (Ομόνοια) τον Αλεξάνδρου.
Στον πάγκο ήταν οι Άθως Χρυσοστόμου (ΑΕΛ), Δημοσθένης Δημοσθένους (Αναγέννηση Δερύνειας), Δημήτρης Σίμοφ (Εθνικός Άχνας) και Χρυσάφης Χρυσάφης (Εθνικός Άχνας).
Ήταν ο δεύτερος αγώνας της Εθνικής μας στον όμιλο μετά την εντός έδρας ήττα από τη Γαλλία με 1-0.






