Η Σερβία νίκησε την Εθνική μας και τερμάτισε 1η στον όμιλο

Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2022
Η Σερβία μετά το νικηφόρο 3-1 επί της Κύπρου στο Δημοτικό Στάδιο Γεροσκήπου, τερμάτισε πρώτη στον 11ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων Κ-17 της UEFA. 

Ο σημερινός αγώνας ήταν κριτήριο για την τελική κατάταξη του ομίλου μας και η Κύπρος μόνο με νικηφόρο αποτέλεσμα θα τερμάτιζε πρώτη.

Η Σερβία άνοιξε το σκορ στο 21ο λεπτό με τον Μαξίμοβιτς και η ομάδα μας ισοφάρισε σε 1-1 με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Δημητριανός Τζούλιου στο 26ο λεπτό.

Στο 41ο λεπτό ο Βουκόζεβις έδωσε προβάδισμα στους Σέρβους, 2-1 αποτέλεσμα πρώτου ημιχρόνου.

Το 3-1 διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα με πέναλτι του Πέτροβιτς.

Και οι δύο ομάδες έχουν εξασφαλίσει πρόκριση στον Elite Round. Η Σερβία τερμάτισε στην πρώτη και η Κύπρος στη δεύτερη θέση του ομίλου, τρίτο το Γιβραλτάρ χωρίς βαθμολογικό κέρδος αφού έχασε από την Κύπρο με 2-0 και από τη Σερβία με 12-0.

Η Εθνική μας στο σημερινό παιχνίδι αγωνίστηκε με τους Πισιήα, Νικολάου (71' Ευθυμίου), Μικελλίδη, Π. Καττιρτζή (82' Χατζηγεωργίου), Πουρσαϊτίδη, Ανδρέου, Τουμάζο (71' Χ. Καττιρτζής), Πιριντζιή, Γιαννακού, Τζούλιου (61' Αβραμίδης), Ισαάκ (61' Λουκαϊδης).

Ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του για την προσπάθεια που έγινε και μεταξύ άλλων, ανέφερε μετά τη λήξη του σημερινού αγώνα:

"Το σημερινό ήταν ένα πάρα πολύ σοβαρό τέστ και μέχρι το Μάρτιο πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το επίπεδο που θα συναντήσουμε στον Elite round.

Τα παιδιά έχουν αντιληφθεί ότι οι απαιτήσεις και οι δυσκολίες όσο προχωρεί η διοργάνωση είναι περισσότερες. Εκτιμώ ότι στο πρώτο μέρος η παρουσία μας ηταν πάρα πολύ καλή, στο δεύτερο μέρος μπήκαμε για να ρισκάρουμε, κουράστηκαν όμως τα παιδιά, έπρεπε να γίνουν αλλαγές.

Σε γενικές γραμμές είναι πάρα πολύ ευχαριστημένος για την συνολική προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μας, όχι μόνο για την τελευταία εβδομάδα που ήταν οι αγώνες αλλά σε ολόκληρη την πορεία της προετοιμασίας μας για τους αγώνες".

Η κλήρωση του Elite Round θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου και από την κλήρωση θα σχηματιστούν οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων.

Οι οκτώ πρώτες ομάδες και οι επτά καλύτερες δεύτερες θα προκριθούν στην τελική φάση, εκεί όπου ήδη βρίσκεται ως διοργανώτρια η Ουγγαρία. Οι αγώνες του Elite Round θα γίνουν το Μάρτιο του 2023. 

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent