Εκστρατεία UEFA - ΚΟΠ για προσέλκυση νέων διαιτητών (video)

Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2023
Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου συμμετέχει στην εκστρατεία της UEFA για πρόσελκυση νέων ατόμων, γυναικών και ανδρών, για να γίνουν διαιτητές. 

Η εκστρατεία έχει ως στόχο την αύξηση του αριθμού των διαιτητών σε όλες τις χώρες της Ευρώπης αφού οι ανάγκες αυξάνονται συνεχώς, από τις διοργανώσεις Grassroots μέχρι τα επαγγελματικά πρωταθλήματα. 

Σύμφωνα με τον Ζβόνιμιρ Μπόμπαν, επικεφαλής ανάπτυξης ποδοσφαίρου της UEFA, "αυτή η εκστρατεία έχει τεράστια σημασία για το μέλλον του ποδοσφαίρου, καθώς οι διαιτητές διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαφύλαξη του παιχνιδιού στον αγωνιστικό χώρο. Εκτός από τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και τη βαθιά κατανόηση του ποδοσφαίρου, η διαιτησία μπορεί να εξοπλίσει τα νεαρά άτομα με ανεκτίμητες δεξιότητες ζωής που θα τους εξυπηρετήσει τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου''.
 
Όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν διαιτητές, μπορoύν να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση που επισυνάπτεται στο τέλος της είδησης, και εφόσον πληρούν τα πιο κάτω προσόντα, να την αποστείλουν στο email refereeacademy@cfa.com.cy   Μέσω του e-mail θα ενημερωθούν για τις διαδικασίες και τα επόμενα μαθήματα. 

Προσόντα νέων Διαιτητών Ποδοσφαίρου

- Άτομα που υποβάλλουν αίτηση για εγγραφή στο μητρώο Διαιτητών (υποψήφιοι διαιτητές) πρέπει να έχουν τα εξής προσόντα και /ή να πληρούν τις πιο κάτω προϋποθέσεις:

1.Να είναι πέραν των 16 ετών αλλά κάτω των 30 ετών.

2.Να είναι απόφοιτοι λυκείου, σχολής αναγνωρισμένης από το Υπουργείο Παιδείας, με γενικό βαθμό τουλάχιστον 70/100 ή να είναι απόφοιτοι σχολής Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ανεξάρτητα από την βαθμολογία του απολυτηρίου του Λυκείου. (Εκτός από τους διαιτητές που είναι κάτω των 18 ετών που θα γίνονται δεκτοί προσωρινά με πιστοποιητικό φοίτησης).

3.Να μην είναι μέλη της Διοίκησης ή απλά μέλη οποιουδήποτε Σωματείου που υπάγεται στην ΚΟΠ ή άλλου Οργάνου, Σώματος ή Ομοσπονδίας που έχει σχέση με το Ποδόσφαιρο. Να μην είναι ποδοσφαιριστές ή προπονητές ή τεχνικοί Σωματείου της ΚΟΠ, ή Σωματείου που υπάγεται σε άλλη αθλητική Ομοσπονδία στην Κύπρο. Πρώην μέλος Διοίκησης Σωματείου της ΚΟΠ ή προπονητής ποδοσφαίρου, ή τεχνικός μπορεί να εγγραφεί σαν διαιτητής δεδομένου ότι έχουν παρέλθει τουλάχιστον δύο χρόνια από την ημερομηνία της παραίτησης του ή της απώλειας της ιδιότητας του. Ποδοσφαιριστής Σωματείου της ΚΟΠ θα μπορεί να εγγραφεί σαν διαιτητής αφού παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών από την ημερομηνία που αγωνίστηκε σε επίσημο αγώνα για τελευταία φορά.

4.Να μην απασχολείται ή συνεργάζεται με οποιαδήποτε ιδιότητα, είτε έναντι αντιμισθίας είτε όχι, σε Σωματείο που υπάγεται στην ΚΟΠ ή άλλο όργανο ή Σώμα ή Αθλητική Ομοσπονδία.

5.Να μην εργάζεται ή συνεργάζεται με οποιοδήποτε μέσο μαζικής Ενημέρωσης στα  αθλητικά του τμήματα ή /και προγράμματα.

6.Να μην είναι ιδιοκτήτης ή να συνεργάζεται ή να έχει άμεσο ή έμμεσο συμφέρον κατά την απόλυτη κρίση της ΕΕ, σε οποιοδήποτε γραφείο ή επιχείρηση στοιχημάτων ποδοσφαίρου ή επιχείρηση αθλητικών ειδών. Σε περίπτωση αμφιβολίας του υποψήφιου διαιτητή κατά πόσο υπάρχει έμμεσο συμφέρον του σε επιχείρηση στοιχημάτων ή επιχείρηση αθλητικών ειδών, οφείλει να το αποκαλύψει και η ΕΕ της ΚΟΠ θα αποφασίζει σχετικά.

7.Να μην είναι πτωχεύσας είτε ο ίδιος είτε εταιρεία που είναι κατά Νόμο υπεύθυνος.

Δείτε το video που ετοίμασε η UEFA για προσέλκυση νέων διαιτητών με πρωταγωνιστές τους Φάμπιο Καπέλο, Στέφανι Φράπαρτ και Μάικλ Όλιβερ. 

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent