Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του ομίλου μας για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ-18 η Κύπρος ηττήθηκε από την Ουγγαρία με το βαρύ σκορ 5-1.
Ο αγώνας έγινε στις 15 Νοεμβρίου 2000 στο Δημοτικό Στάδιο Αγίας Νάπας και η Εθνική μας άνοιξε το σκορ στο 24ο λεπτό ο Χαράλαμπο Πιττάκα. Η Ουγγαρία έφθασε στη νίκη από τέρματα που πέτυχε στο 45’, 54’, 76’, 79’ και 90’.
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Λεττονός Andreis Sipako με βοηθούς τους Peteris Mileika (Λετονία) και Μάκνε Τόσσε (Νορβηγία). Παρατηρητής ήταν ο Φινλανδός Άντερς Μάττσον.
Ο προπονητής της Εθνικής μας Σοφούλης Στυλιανού χρησιμοποίησε τους ακόλουθους ποδοσφαιριστές:
Αντώνης Γιωργαλλίδης (Ανόρθωση), Στέλιος Αντωνίου (Απόλλων), Βαρνάβας Ξουφαρίδης (Απόλλων),Γιώργος Γιαννακού (Ανόρθωση), Χρίστος Μαραγκός (Απόλλων), Παύλος Τσιολακκίδης (ΕΝ Παραλιμνίου), Ιάκωβος Τσολακκίδης (Χαλκάνορας), Κωνσταντίνος Χάρπας (Απόλλων), Χαράλαμπος Πιττάκας (ΑΕΛ), Μάριος Νικολάου (Άρης), Νεκτάριος Αλεξάνδρου (ΑΠΟΕΛ).
Στο 53ο λεπτό ο Γιώργος Κκαράς (ΕΝ Παραλιμνίου) αντικατέστησε τον Αντωνίου, στο 56ο λεπτό ο Γιώργος Παιδονόμος (ΑΕΚ) τον Αλεξάνδρου και στο 80ο λεπτό ο Αλέκος Αλέκου (Άρης) τον Χάρπα.
Στην αποστολή ήταν και οι Βενιζέλος Συγκρασίτης (Νέα Σαλαμίνα), Σίμος Κρασσάς (ΑΕΛ), και Κώστας Κωνσταντίνου (ΑΠΟΕΛ).
Αρχηγός της ομάδας στην πρεμιέρα ήταν ο Βαρνάβας Ξουραφίδης.
Στον όμιλο μας συμμετείχαν επίσης Ουκρανία και Λευκορωσία.






