Κερδίσαμε με 3-0 αλλά θέμαμε 7 τέρματα

Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2026

Στο φινάλε της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 1992 η Εθνική μας Νέων Κ-18 φιλοξένησε τη Ρουμανία στο Στάδιο ΓΣΖ.

Ο αγώνας έγινε στις 8 Νοεμβρίου 1991 και η Κύπρος επικράτησε με 3-0, όμως δεν ήταν αρκετό για να υποσκελίσουμε την Ουγγαρία που τερμάτισε στην πρώτη θέση του δεύτερου ομίλου.

Η Εθνική μας ήθελε νίκη με επτά τέρματα για να ξεπεράσει τους Ούγγρους. Νικήσαμε με 3-0 από τέρματα που πέτυχαν οι Χάρης Νικολάου (25'), Ηλίας Καψάλης (50') και Κώστας Καϊάφας (52') και τερματίσαμε στη δεύτερη θέση, επίσης με οκτώ βαθμούς. Τρίιτη ήταν η Ρουμανία με επτά βαθμούς και τέταρτη η Βουλγαρία με ένα βαθμό.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Ιταλός Αμεντόλια με συνεγάτες τους συμπατριώτες του Φαπρικάτορ και Ουνατάγκιο, ενώ παρατηρητής ήταν ο Βούλγαρος Κασενόφ.

Στο 60ο λεπτό αποβλήθηκε ο Κώστας Καϊάφας.

Ο προπονητής της Εθνικής μας Πανίκος Γεωργίου χρησιμοποίησε τους ακόλουθους ποδοσφαιριστές:

Αλέξανδρος Μιχαήλ (Απόλλων), Μαρίνος Ιακώβου (Απόλλων), Άντρος Σοφοκλέους (Απόλλων), Ερμηγένης Χριστοφή (ΑΕΛ), Ιωσήφ Φράγκος (ΕΠΑ), Χρυσοστόμος Χρυσοστόμου (Απόλλων), Χάρης Νικολάου (Αλκή), Ηλίας Καψάλης (Ολυμπιακός), Κώστας Καϊάφας (Ομόνοια), Γιαννάκης Ποντικός (Αλκή).

Στο 52ο λεπτό ο Μάριος Αγαθοκλέους (ΑΕΛ) αντικατέστησε τον Ποντικό και στο 62ο λεπτό ο Κούλλης Μαυρής (ΕΠΑ) τον Καψάλη.

Στην αποστολή ήταν και οι Νίκος Βασιλείου (Ακρίτας Χλώρακας), Δημήτρης Παναγιώτου (Πεζοπορικός), Γιώτης Παναγιώτου (Ομόνοια).

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent