Για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ-18 περιόδου 1993 η Εθνική μας ομάδα των Νέων κληρώθηκε με την αντίστοιχη της Ουγγαρίας.
Στον πρώτο αγώνα στην Κύπρο, στις 28 Οκτωβρίου 1992 χάσαμε με 2-0 στο Στάδιο «Αμμόχωστος».
Στον επαναληπτικό που έγινε στις 11 Νοεμβρίου 1992 στη Βουδαπέστη, η Ουγγαρία επικράτησε πάλι με 5-2 και προκρίθηκε με συνολικό σκορ 7-2.
Η Κύπρος ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα και προηγήθηκε με 2-0 από τέρματα που πέτυχαν οι Μάριος Παναγιώτου (30’) και Ιωακείμ (50’).
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Γάλλος Pauchard. Παρατηρητής ήταν ο Βούλγαρος Ιορδάνοφ.
Στον πάγκο της Εθνικής μας ήταν ο Πανίκος Γεωργίου που χρησιμοποίησε τους ακόλουθους ποδοσφαιριστές:
Σπύρος Νεοφυτίδης (Απόλλων), Ιωακείμ Ιωακείμ (Ομόνοια Λευκωσίας), Σταύρος Φουκαρής (Ανόρθωση), Γιώτης Παναγιώτου (Ομόνοια Λευκωσίας), Δημήτρης Παναγιώτου (Πεζοπορικός), Ρίκος Χριστοφή (ΑΕΛ), Μάριος Αγαθοκλέους (ΑΕΛ), Γιώργος Κυριάκου (Νέα Σαλαμίνα), Μάριος Παναγιώτου (ΑΠΟΕΛ), Γιώργος Αλωνεύτης (ΑΠΟΕΛ), Κλήμης Αλεξάνδρου (Πεζοπορικός).
Αλλαγές: Στο 65ο λεπτό ο Χρίστος Κοτσώνης (Ανόρθωση) αντικατέστησε τον Αλωνεύτη και στο 71ο λεπτό ο Ιωάννης Ευθυμίου (Νέα Σαλαμίνα) τον Χριστοφή.
Στον πάγκο ήταν και οι Αλέξανδρος Μιχαήλ (Απόλλων), Κώστας Παναγιώτου (ΑΠΟΕΛ) και Νικόλας Γεωργίου (ΕΠΑ).






