«Ανήκουμε όλοι στην ίδια οικογένεια»

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013
Στιγμιότυπο από το σημερινό σεμινάριο προς τους προπονητές και τους αρχηγούς των ομάδων.
---------------------------------


Στα πλαίσια των κανονισμών κριτηρίων UEFA (άρθρο 21), πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ξενοδοχείο Hilton στη Λευκωσία σεμινάριο με θέμα Διαιτησία στην Κύπρο & Κανονισμοί Παιχνιδιού.

Το παρών τους έδωσαν προπονητές, αρχηγοί και εκπρόσωποι των Σωματείων Α’ Κατηγορίας, των οκτώ πρώτων Σωματείων της κατάταξης στη Β΄ Κατηγορία καθώς και οι διαιτητές κατηγορίας Elite και Elite Development.  

«Η ενημέρωση σας για θέματα κανονισμών διαιτησίας, εμπίπτει στους κανονισμούς των κριτηρίων UEFA. Στόχος μας είναι να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία και αλληλοκατανόηση μεταξύ ποδοσφαιριστών και προπονητών με τους διαιτητές», ανέφερε κηρύσσοντας την έναρξη του σεμιναρίου,  ο Υπεύθυνος Σχεδίου Κριτηρίων UEFA και Β΄ Αντιπρόεδρος της ΚΟΠ κ. Νίκος Νικολάου.

Κύριος ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΚΟΠ κ. Hans Reijgwart ενώ στην ανάλυση των κανονισμών συμμετείχε και το μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας κ. Κώστας Καπιτανής.
«Ένας ποδοσφαιριστής ή ένας προπονητής είναι πολύ πιθανόν κατά τη διάρκεια ενός αγώνα να πάρει λανθασμένες αποφάσεις. Το ίδιο συμβαίνει και με τους διαιτητές. Είναι και αυτοί μέρος του παιχνιδιού», ανέφερε στους παρευρισκόμενους ο κ. Reijgwart, για να προσθέσει:
«Όλοι μας, ανήκουμε στην ίδια οικογένεια, την οικογένεια του ποδοσφαίρου. Αγαπάμε το άθλημα και για αυτό πρέπει να σεβόμαστε όλους όσοι ασχολούνται με αυτό. Μέσω του αλληλοσεβασμού και της αλληλοβοήθειας, η κατάσταση μπορεί να γίνει πολύ καλύτερη για όλους μας».
Μέσω της προβολής βίντεο από φάσεις που έχει επιλέξει η UEFA από αγώνες κυρίως του Champions League αλλά και μέσω της προβολής φάσεων από το Κυπριακό Πρωτάθλημα, ο κ. Hans Reijgwart  και ο κ. Κώστας Καπιτανής ανέλυσαν περιπτώσεις που αφορούν πέναλτι, τη σωστή χρήση των χεριών από τους ποδοσφαιριστές, φάσεις για κίτρινες και κόκκινες κάρτες, καθώς και τις προσποιήσεις που κάνουν οι παίκτες για να ξεγελούν τους διαιτητές. 

Αναλύθηκαν επίσης φάσεις οφσάιντ που αφορούν βοηθούς διαιτητές ενώ επεξηγήθηκε και ο τρόπος με τον οποίο γίνονται κάθε μήνα τα επιμορφωτικά σεμινάρια προς τους διαιτητές. 

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent