Βόρεια Ιρλανδία – Εθνική Ελπίδων 1-0

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013
Η Εθνική μας όπως παρατάχθηκε στο σημερινό παιχνίδι.
----------------------------------------------------

Την ήττα με 1-0 γνώρισε απόψε η Εθνικής μας από τη Βόρεια Ιρλανδία στη σημαντική αναμέτρηση που έγινε στο «Mourneview Park».
 
Ο αγώνας αφορούσε την  προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-21 και το αποτέλεσμα του μας έχει αφαιρέσει σημαντικές ελπίδες για το καλύτερο στη διαδρομή που ακολουθεί μέχρι το τέλος της διοργάνωσης.

Η νίκη που επιζητούσαμε μετά το σπουδαίο αποτέλεσμα επί της Σερβίας δυστυχώς δεν ήρθε και στο τέλος δεχτήκαμε και την ήττα από τους παθιασμένους Ιρλανδούς.

Με αυτογκόλ που σημειώθηκε πέντε λεπτά πριν από το φινάλε οι Ιρλανδοί πανηγύρισαν την πρώτη τους επιτυχία στη διοργάνωση, εξέλιξη που άφησε την Κύπρο στους έξι βαθμούς.

Στο πρώτο μέρος η Εθνική μας δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να ανοίξει το σκορ και θα μπορούσε να πάρει κεφάλι στο σκορ.

Στο 18' ο Ρουσιάς, στην καλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους,  από δεξιά βρέθηκε σε θέση βολής όμως το σουτ του εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας της Ιρλανδίας και ακολούθως απομάκρυναν οι αμυντικοί.

Στο 23΄ο Πιέρος Σωτηρίου από το ύψος της μεγάλης επανορθωτικής έπιασε το σουτ που έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας των Ιρλανδών.
 
Με την έναρξη της επανάληψης οι διεθνείς μας ανέλαβαν την εδαφική υπερχοχή και προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Μπρέναν όμως τα σουτ του Σωτηρίου δεν βρήκαν στόχο. 

Στο 74΄ο Εγγλέζου τροφοδοτεί τον Κρίστη Ανδρέου που σκοράρει όμως το γκολ ακυρώνεται ως οφσάιντ.

Στο 85' οι γηπεδούχοι μετά από εκτέλεση φάουλ του Κόρμαν άνοιξαν το σκορ και το γκολ αυτό και αποδείχτηκε αρκετό για να τους χαρίσει τη νίκη. Να σημειωθεί πάντως ότι στο φύλλο αγώνα έχει καταγραφεί αυτογκόλ από τον Χριστοφίδη που παρενέβηκε στην πορεία της μπάλας.

Αυτή ήταν ουσιαστικά η μοναδική φάση που πλησίασαν στο δεύτερο μέρος την εστία της Εθνικής μας.

Η Κύπρος αγωνίστηκε με τους Λοϊζου, Μουλαζίμη, Ευθυμίου, Λαϊφη, Χριστοφίδη, Στυλιανού (46' Τζιάμμας), Φροξυλιά (58' Αιμ. Παναγιώτου), Αρτυματά, Εγγλέζου, Σωτηρίου (72' Κρ. Ανδρέου),  Ρουσιά.
 
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Suren Baliyan (Αρμενία) με βοηθούς τους συμπατριώτες του Erik Arevshatyan και Vanik Simonyan.

Την κίτρινη κάρτα αντίκρυσαν Χριστοφίδης και Ευθυμίου.

Τον αγώνα παρακολούθησαν 200 φίλαθλοι.

*Νωρίτερα σήμερα η Σερβία νίκησε με 1-0 την Ιταλία και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της κατάταξης.

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent