Διαδικασία προστασίας ποδοσφαιριστών από την σκόνη στην ατμόσφαιρα στα Πρωταθλήματα κάτω των 17 ετών

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019

Η ΚΟΠ ανακοινώνει ότι παρακολουθεί τα αυξημένα επίπεδα σκόνης που επικρατούν στην ατμόσφαιρα με βάση τις μετρήσεις από την αρμόδια υπηρεσία της Δημοκρατίας και ενημερώνει πως έχουν αποφασιστεί συγκεκριμένα μέτρα που θα εφαρμόζονται στα Παιδικά Πρωταθλήματα της ΚΟΠ (κάτω των 17 ετών) από σήμερα 25 Ιανουαρίου 2019.

Συγκεκριμένα θα εφαρμόζονται τα πιο κάτω μέτρα.

Επίπεδο πορτοκαλί:
Όταν τα επίπεδα σκόνης είναι στο πορτοκαλί 40 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα τότε να γίνεται “Dust Break” με τον ίδιο τρόπο που γίνεται το “Water Break”. Δηλαδή μια διακοπή ανά ημίχρονο και θα γίνονται οι πιο κάτω ενέργειες
- Ξέπλυμα προσώπου
- Κατανάλωση νερού


Επίπεδο κόκκινο:
Όταν τα επίπεδα σκόνης είναι στο κόκκινο 40 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα τότε θα αναβάλλονται οι αγώνες.

Οι διαιτητές θα πρέπει να κοιτάζουν τα επίπεδα σκόνης την ημέρα του αγώνα και όταν βρίσκονται στο γήπεδο 40 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα  στην ιστοσελίδα https://www.airquality.dli.mlsi.gov.cy/ και να κρίνουν αναλόγως.

Για την εφαρμογή της πιο πάνω διαδικασίας έχουν την  αποκλειστική ευθύνη  οι Διαιτητές του αγώνα.

Σε περίπτωση που με την έναρξη του αγώνα τα επίπεδα σκόνης στην ατμόσφαιρα είναι σε επιτρεπτά επίπεδα (πράσινο και κίτρινο) και αλλάξουν σε πορτοκάλι ή/ και κόκκινο κατά την διάρκεια του αγώνα τότε ο αγώνας συνεχίζεται χωρίς διακοπή. Στην προκειμένη περίπτωση θα γίνονται οι ενέργειες που αναφέρονται στο Επίπεδο Πορτοκαλί πιο πάνω.

Στα Πρωταθλήματα Grassroots ΠΟΑ της ΚΟΠ την ευθύνη θα έχουν οι Επαρχιακοί Υπεύθυνοι της Ομοσπονδίας σε συνεννόηση με το αρμόδιο τμήμα της.

 

Τελευταίες Ειδήσεις

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy and policy - Terms of Use | Developed and Hosted by