Με Ιταλία, Σλοβακία και Κόσοβο η Εθνική Νέων U19, με Ουγγαρία, Ρουμανία και Ισλανδία η Εθνική U18

Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019
Πραγματοποιήθηκε στη Νιόν της Ελβετίας η κλήρωση της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων U19 2020-2021.  

Η Κύπρος κληρώθηκε στον πρώτο όμιλο και θα αντιμετωπίσει το Κόσοβο, τη Σλοβακία και την Ιταλία. Να σημειωθεί πως, Κύπρος, Ιταλία και Σλοβακία ήταν και φέτος στον ίδιο όμιλο. 

Οι αγώνες θα γίνουν στην Σλοβακία από τις 11 μέχρι τις 17 Νοεμβρίου 2020.

Στη φάση αυτή, δημιουργήθηκαν δεκατρείς όμιλοι των τεσσάρων ομάδων. Από κάθε όμιλο, θα προκριθούν στον Elite Round οι δύο πρώτες ομάδες και η καλύτερη τρίτη ομάδα από όλους τους ομίλους. Χωρίς αγώνες, θα συμμετάσχει στην τελική φάση η διοργανώτρια Ρουμανία ενώ η Πορτογαλία προκρίνεται απευθείας στον Elite Round ως η πρώτη ομάδα της κατάταξης U19 της UEFA .

Νέα διοργάνωση
Από το 2020, η UEFA εφαρμόζει σε δοκιμαστική βάση ένα νέο τρόπο πρόκρισης των ομάδων στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων U19 του 2022.  Ο νέος τρόπος έχει τη μορφή του Nations League που έχει ήδη εφαρμοστεί στις Εθνικές ομάδες Ανδρών. Οι χώρες, βάσει της κατάταξης τους, έχουν χωριστεί σε τρεις Κατηγορίες, Α, Β και Γ. 

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί σε τέσσερις γύρους για να προκύψουν οι οκτώ ομάδες που θα συμμετάσχουν στην τελική φάση που θα γίνει στη Σλοβακία τον Ιούλιο του 2022. 

Ο πρώτος γύρος θα γίνει το Φθινόπωρο το 2020, ο δεύτερος γύρος θα πρέπει να ολοκληρωθεί από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο του 2021, ο τρίτος γύρος το Φθινόπωρο του 2021 και ο τέταρτος γύρος, το Μάρτιο του 2022. 

Όλοι οι γύροι, θα διεξαχθούν με τη μορφή των μίνι τουρνουά με μονούς αγώνες σε μια χώρα. Στην Α' και στη Β' Κατηγορία ο κάθε όμιλος θα έχει τέσσερις ομάδες και στην τρίτη Κατηγορία, κάποιοι όμιλοι θα είναι με τέσσερις ομάδες και κάποιοι με τρεις.  

Η Κύπρος συμμετέχει στη Β' Κατηγορία και στον πρώτο γύρο, κληρώθηκε στο Β3 όμιλο μαζί με την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και την Ισλανδία και όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν στην Κύπρο τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Με την ολοκλήρωση του Α' γύρου, οι πέντε πρώτες ομάδες της Β' Κατηγορίας θα ανέβουν στην Α' Κατηγορία, οι πέντε τελευταίες ομάδες της Α' Κατηγορίας, θα υποβιβαστούν στη Β' Κατηγορία, οι τέσσερις τελευταίες ομάδες της Β' Κατηγορίας θα υποβιβαστούν στη Γ' Κατηγορία και οι τέσσερις πρώτες ομάδες της Γ' Κατηγορίας θα ανέλθουν στη Β' Κατηγορία.  

Η κλήρωση του Β' γύρου θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο του 2020 και θα ισχύσει ότι και στον Α' γύρο. 

Στον τρίτο γύρο, θα συνεχίσουν μόνο οι ομάδες που θα είναι στην Α' και στη Β' Κατηγορία (36 συνολικά) και στον τέταρτο γύρο, μόνοι οι ομάδες που θα είναι στην Α' Κατηγορία (20 συνολικά). Από το γύρο αυτό, θα προκύψουν οι επτά ομάδες οι οποίες, μαζί με τη διοργανώτρια Σλοβακία, θα συμμετάσχουν στην τελική φάση. 

Στη διοργάνωση αυτή θα συμμετάσχουν οι Εθνικές ομάδες U18 (2003). 

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent