Οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ και η έκκληση του Προέδρου για ενότητα

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2021
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ στη σημερινή του συνεδρία, αποφάσισε,  με συντριπτική πλειοψηφία, την τροποποίηση της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος Cyta 2020 – 2021 με τρόπο ώστε:

Να μην υπάρξει άμεσος υποβιβασμός των δύο τελευταίων ομάδων με την ολοκλήρωση της Α’ φάσης του Πρωταθλήματος (26) αγωνιστικές.

Οι 14 ομάδες να συνεχίσουν στη Β’ φάση του Πρωταθλήματος, οι 6 πρώτες στον Α’ όμιλο και οι υπόλοιπες 8, στο Β΄ όμιλο.

Με την ολοκλήρωση της Β’ φάσης, θα υποβιβαστούν στη Β’ Κατηγορία οι τέσσερις τελευταίες ομάδες του Β’ ομίλου.

Το σκεπτικό της απόφασης είναι, υπό το βάρος των συνεπειών του κορωνοϊου,  να δοθεί η ευκαιρία σε όλες τις ομάδες να διεκδικήσουν την παραμονή τους στην Α’ Κατηγορία μέχρι τέλους.

Προηγουμένως, απορρίφθηκε η εισήγηση για υποβιβασμό μόνο δύο ομάδων στη Β’ φάση του Πρωταθλήματος και διεξαγωγή του Πρωταθλήματος Cyta 2021-2022 με 14 ομάδες. Επίσης, απορρίφθηκε εισήγηση για διεξαγωγή της Β’ φάσης με δύο ομίλους των επτά ομάδων.

Μιλώντας στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της ΚΟΠ κάλεσε όλους να παραμερίσουν οποιεσδήποτε διαφορές και το ποδόσφαιρο μας να βγει ενωμένο.

«Στις δύσκολες στιγμές που περνούμε ως κοινωνία και ως ποδόσφαιρο, δεν μπορούμε εμείς να στέλνουμε το μήνυμα ότι δεν είμαστε ενωμένοι. Οφείλουμε να προστατέψουμε το άθλημα μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κούμας.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, τόνισε επίσης την ανάγκη για καταρτισμό τριετούς πλάνου (2022- 2025) για τον τρόπο διεξαγωγής όλων των Πρωταθλημάτων της ΚΟΠ και προς αυτή την κατεύθυνση, θα αρχίσουν άμεσα προεργασίες.

Επίσης, επεσήμανε την ανάγκη για αλληλεγγύη από την Ομοσπονδία και τα μεγάλα Σωματεία προς τα μικρότερα για να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, κυρίως προς τα Σωματεία τα οποία θα υποβιβαστούν.


 

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent