Αποφάσεις Αθλητικού Δικαστή (10/02)

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021

Ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ Αριστοτέλης Βρυωνίδης, αφού μελέτησε τις παραπομπές που είχε ενώπιον του, επέβαλε τις ακόλουθες ποινές:

*Καταγγελία του διαιτητή Χρυσοβαλάντη Θεουλή κατά του SAVIC MILAN, ποδοσφαιριστή του Εθνικού Άχνας που αποβλήθηκε για σοβαρό παραβατικό παιχνίδι. Ο ποδοσφαιριστής έπαιξε με σοβαρό ριψοκίνδυνο μαρκάρισμα σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Εθνικός Άχνας – Νέα Σαλαμίνα/31.01.2021 (22η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά της Ανόρθωσης λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18  της  Προκήρυξης   Πρωταθλήματος CYTA  περιόδου 2020-2021. Συγκεκριμένα κατά την έναρξη του αγώνα μόνο ένας ποδοσφαιριστής συμμετείχε στην ενδεκάδα ο οποίος κατά το 18ο έτος της ηλικίας του ή προηγούμενα ήταν εγγεγραμμένος ως ποδοσφαιριστής στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ στον αγώνα  Πρωταθλήματος  CYTA  ΑΝΟΡΘΩΣΗ Αμμοχώστου – Καρμιώτισσα Πολεμιδιών/01.02.2021 (22η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά της Ομόνοιας Λευκωσίας λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18  της  Προκήρυξης   Πρωταθλήματος CYTA  περιόδου 2020-2021. Συγκεκριμένα κατά την έναρξη του αγώνα μόνο ένας ποδοσφαιριστής συμμετείχε στην ενδεκάδα ο οποίος κατά το 18ο έτος της ηλικίας του ή προηγούμενα ήταν εγγεγραμμένος ως ποδοσφαιριστής στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ στον αγώνα  Πρωταθλήματος  CYTA ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Λευκωσίας/29.01.2021 (22η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά της Πάφου FC λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18  της  Προκήρυξης   Πρωταθλήματος CYTA  περιόδου 2020-2021 στον αγώνα  Πρωταθλήματος  CYTA ΠΑΦΟΣ FC – ΑΕΚ Λάρνακας/31.01.2021 (22η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά της ΑΕΚ Λάρνακας λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18  της  Προκήρυξης   Πρωταθλήματος CYTA  περιόδου 2020-2021. Συγκεκριμένα κατά την έναρξη του αγώνα μόνο ένας ποδοσφαιριστής συμμετείχε στην ενδεκάδα ο οποίος κατά το 18ο έτος της ηλικίας του ή προηγούμενα ήταν εγγεγραμμένος ως ποδοσφαιριστής στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ στον αγώνα  Πρωταθλήματος  CYTA ΠΑΦΟΣ F C – ΑΕΚ Λάρνακας/31.01.2021 (22η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά της ΕΝΩΣΗΣ ΝΕΩΝ Παραλιμνίου στον αγώνα  Πρωταθλήματος  CYTA A’ Φάση περιόδου 2020-2021 Δόξα Κατωκοπιάς – ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ Παραλιμνίου/30.01.2021 (22η αγωνιστική).

*Γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες), κατά παράβαση του άρθρου 10.1(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο

*Για επεισόδιο που προκάλεσαν παράγοντες της ομάδας μετά το τέλος του αγώνα (κινήθηκαν απειλητικά προς το αυτοκίνητο (BAN) των διαιτητών του VAR), κατά παράβαση του άρθρου 4(κβ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά της ΑΕΛ  για επεισόδιο που προκάλεσαν παράγοντες της ομάδας με παράγοντες της αντίπαλης ομάδας (κατά την διάρκεια του αγώνα δημιουργήθηκε ένταση με αποτέλεσμα την διακοπή του αγώνα για 4 λεπτά), κατά παράβαση του άρθρου 4(κβ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π στον αγώνα  Πρωταθλήματος  FUTSAL Ανδρών περιόδου 2020-2021 ΑΕΛ Λεμεσού – AGBU ARARAT /28.01.2021 (7η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά AGBU ARARAT για επεισόδιο που προκάλεσαν παράγοντες της ομάδας με παράγοντες της αντίπαλης ομάδας (κατά την διάρκεια του αγώνα δημιουργήθηκε ένταση με αποτέλεσμα την διακοπή του αγώνα για 4 λεπτά), κατά παράβαση του άρθρου 4(κβ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π. στον αγώνα  Πρωταθλήματος  FUTSAL Ανδρών περιόδου 2020-2021 ΑΕΛ Λεμεσού – AGBU ARARAT /28.01.2021 (7η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά του Φανούριου Κωνσταντίνου εκπρόσωπος τύπου του ΑΠΟΛΛΩΝΑ Λεμεσού αναφορικά με δηλώσεις στη Cytavision 30/01/2021 οι οποίες αφορούσαν θέματα διαιτησίας και/ή εφαρμογής των κανονισμών διαιτησίας από το VAR και οι οποίες:

(α) θίγουν ή μειώνουν το κύρος της διαιτησίας και/ή συγκεκριμένης διαιτησίας και/ή συγκεκριμένου διαιτητή και/ή θίγουν ή μειώνουν την αξιοπρέπεια και/ή την προσωπικότητα διαιτητή και/ή άπτονται διαιτησίας που πρόκειται να γίνει η διαιτητή που έχει ορισθεί για να διαιτητεύσει αγώνα και/ή άπτονται φάσεων αγώνα και/ή αποφάσεων του διαιτητή σε συγκεκριμένες φάσεις αγώνα και/ή αγώνα που διεξήλθε στο παρελθόν και/ή δηλώσεις που προτρέπουν την Επιτροπή Διαιτησίας και/ή τον  Διευθυντή για να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες, αναφορικά με διαιτησία αγώνα ή θίγουν ή μειώνουν το κύρος των παρατηρητών και/ή συγκεκριμένου παρατηρητή και/ή θίγουν ή μειώνουν την αξιοπρέπεια και/ή την προσωπικότητα παρατηρητή και/ή άπτονται της βαθμολογίας που ο παρατηρητής και/ή γενικά του Φύλλου Αγώνα που συντάσσει ο παρατηρητής για συγκεκριμένα αγώνα, ή θίγουν ή μειώνουν το κύρος των μελών της Επιτροπής Διαιτησίας και/ή άπτονται του έργου της Επιτροπής Διαιτησίας και/ή του Διευθυντή της.

(β) είναι εκτός των πλαισίων της αθλητοπρέπειας και/ή του τιμίου παιχνιδιού και/ή που μπορούν να συμβάλουν σε δυσπιστία κατά του αθλήματος και/ή λειτουργών του αθλήματος και/ή που μπορούν να συμβάλουν και/ή να υποκινήσουν αντιαθλητικές ενέργειες και/ή που γελοιοποιούν το άθλημα ή άτομα που ενέχονται στο άθλημα και/ή που είναι μειωτικές για το άθλημα ή μειωτικές για άτομα που ενέχονται στο άθλημα με οποιοδήποτε τρόπο και/ή που είναι σαρκαστικές για το άθλημα και/ή άτομα που ενέχονται σε αυτό κατά παράβαση του άρθρου 2 και όπως τούτα ορίζονται στο άρθρο 4(ιστ)(i) και (iii) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π. και των άρθρων 6 και 7 Κεφάλαιο ΧΧ Προκήρυξη Πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας 2020-2021.
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά του Γεώργιου Τσόκκου Προέδρου της ΕΝΩΣΗΣ ΝΕΩΝ Παραλιμνίου αναφορικά με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την 01/02/2021 η οποία αφορούσε θέματα διαιτησίας και/ή εφαρμογής των κανονισμών διαιτησίας από το VAR και η οποία:

(α) θίγει ή μειώνει το κύρος της διαιτησίας και/ή συγκεκριμένης διαιτησίας και/ή συγκεκριμένου διαιτητή και/ή θίγει ή μειώνει την αξιοπρέπεια και/ή την προσωπικότητα διαιτητή και/ή άπτεται διαιτησίας που πρόκειται να γίνει η διαιτητή που έχει ορισθεί για να διαιτητεύσει αγώνα και/ή άπτεται φάσεων αγώνα και/ή αποφάσεων του διαιτητή σε συγκεκριμένες φάσεις αγώνα και/ή αγώνα που διεξήλθε στο παρελθόν και/ή δηλώσεις που προτρέπουν την Επιτροπή Διαιτησίας και/ή τον  Διευθυντή για να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες, αναφορικά με διαιτησία αγώνα ή θίγει ή μειώνει το κύρος των παρατηρητών και/ή συγκεκριμένου παρατηρητή και/ή θίγει ή μειώνει την αξιοπρέπεια και/ή την προσωπικότητα παρατηρητή και/ή άπτεται της βαθμολογίας που ο παρατηρητής και/ή γενικά του Φύλλου Αγώνα που συντάσσει ο παρατηρητής για συγκεκριμένο αγώνα, ή θίγει ή μειώνει το κύρος των μελών της Επιτροπής Διαιτησίας και/ή άπτεται του έργου της Επιτροπής Διαιτησίας και/ή του Διευθυντή της.

(β) θίγει ή μειώνει την αξιοπρέπεια, την προσωπικότητα και/ή το κύρος οποιουδήποτε ατόμου που ενέχεται στο άθλημα του ποδοσφαίρου, αξιωματούχου ή μέλους σωματείου, αξιωματούχου, ή μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ και/ή θίγει ή μειώνει οπαδούς οποιασδήποτε ομάδας που συμμετέχει στο Πρωτάθλημα, αφορούν διαιτησία που πρόκειται να γίνει ή διαιτητή που έχει ορισθεί για να διαιτητεύσει αγώνα που έπεται των δηλώσεων.

(γ) είναι εκτός των πλαισίων της αθλητοπρέπειας και/ή του τιμίου παιχνιδιού και/ή που μπορεί να συμβάλει σε δυσπιστία κατά του αθλήματος και/ή λειτουργών του αθλήματος και/ή που μπορεί να συμβάλει και/ή να υποκινήσει αντιαθλητικές ενέργειες και/ή που γελοιοποιεί το άθλημα ή άτομα που ενέχονται στο άθλημα και/ή που είναι μειωτική για το άθλημα ή μειωτική για άτομα που ενέχονται στο άθλημα με οποιοδήποτε τρόπο και/ή που είναι σαρκαστική για το άθλημα και/ή άτομα που ενέχονται σε αυτό.
κατά παράβαση του άρθρου 2 και όπως τούτα ορίζονται στο άρθρο 4(ιστ)(i), (ii) και (iii) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π. και των άρθρων 6 και 7 Κεφάλαιο ΧΧ Προκήρυξη Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2020-2021.
Απόφαση: Πρόστιμο

**Παραπομπή της ένστασης του σωματείου ΕΝΩΣΗΣ ΝΕΩΝ Παραλιμνίου κατά το κύρος του αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Α’ φάση περιόδου 2020-2021 Δόξα Κατωκοπιάς – ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ Παραλιμνίου /30.01.2021 (22η αγωνιστική).
Απόφαση: Η ένσταση απορρίπτεται. Το πλήρες κείμενο της απόφασης δημοσιεύεται στην υφιστάμενη σελίδα και κάτω από τον τίτλο ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ.

*Καταγγελία κατά της Καρμιώτισσας Χρυσομηλιά γιατί παρέλειψε να πληρώσει χρηματική ποινή €200= που επιβλήθηκε στην Γεωργία Θεοδώρου, ποδοσφαιρίστρια του σωματείου της στις 30.12.2020 από την Δικαστική Επιτροπή στον αγώνα Πρωταθλήματος Γυναικών DIMCO Α’ Φάση περιόδου 2020-2021 ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ Χρυσομηλιά – ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ FC C/20.12.2020 (12η αγωνιστική) αν και παρήλθαν 30 μέρες κατά παράβαση του άρθρου 17 των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών, εκτός αν το πρόστιμο πληρωθεί εντός 30 ημερών.

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent