Η συνεχής και σημαντική στήριξη του Γυναικείου Ποδοσφαίρου από την ΚΟΠ σε αριθμούς

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022

Η συνεχής και ουσιαστική στήριξη του Γυναικείου ποδοσφαίρου αποτελεί μια από τις πιο βασικές προτεραιότητες της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Με την πεποίθηση πως οι προσπάθειες που γίνονται και τα χρήματα που δαπανούνται θα φέρουν σε βάθος χρόνου και τα ανάλογα αποτελέσματα, η ΚΟΠ επενδύει στην ανάπτυξη του Γυναικείου ποδοσφαίρου γνωρίζοντας πως, χωρίς επένδυση, δεν μπορεί να έρθει η πρόοδος που όλοι επιθυμούμε.

Έχοντας την αρωγή της FIFA και της UEFA, η Ομοσπονδία δεν αρκείται στο να επενδύει στο Γυναικείο ποδόσφαιρο μόνο τα χρήματα των χορηγιών που έρχονται από τις διεθνείς Ομοσπονδίες αλλά, επενδύει πολύ περισσότερα από το ύψος των χορηγιών αυτών.

Μόνο ως αστείες και κακοπροαίρετες μπορούν να χαρακτηριστούν δημόσιες τοποθετήσεις περί διάθεσης από την ΚΟΠ για άλλους σκοπούς κονδυλιών από FIFA και UEFA που αφορούν το Γυναικείο ποδόσφαιρο.

Η FIFA και η UEFA ασκούν αυστηρό έλεγχο στις Ομοσπονδίες μέλη τους για το που ξοδεύεται και το τελευταίο σεντ των χορηγιών τους και η ΚΟΠ έχει περάσει με επιτυχία όλους τους ελέγχους.  

Σε σχέση με το έκτακτο κονδύλι του μισού εκατομμυρίου δολαρίων που δόθηκε από τη FIFA προς τις Ομοσπονδίες λόγω Cοvid-19, αυτό έχει διατεθεί από την ΚΟΠ για τον σκοπό για τον οποίο παραχωρήθηκε, δηλαδή προς το γυναικείο ποδόσφαιρο.

Γυναικείο ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο τα Σωματεία που έχουν γυναικείες ομάδες. Παρά το γεγονός ότι η ΚΟΠ δεν είχε υποχρέωση, εντούτοις έχει διαθέσει μέρος του ποσού αυτού (συγκεκριμένα $128.000) προς τα Σωματεία του Γυναικείου. 

Τα υπόλοιπο ποσό διατέθηκε για την Εθνικές ομάδες Γυναικών, Νεανίδων, Κορασίδων, στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα κοριτσιών καθώς και σε άλλα έξοδα που αφορούν τη διαχείριση του Γυναικείου ποδοσφαίρου (μισθούς προσωπικού, προπονητών κλπ).

Περιττό να αναφέρουμε πως το πλάνο διάθεσης του ποσού του $500.000 που ετοιμάστηκε από την ΚΟΠ, εγκρίθηκε στην ολότητα του από τη FIFA.

Με την ευκαιρία, να σημειώσουμε πως η Επιτροπή των Σωματείων Γυναικείου Ποδοσφαίρου έχει ενημερωθεί για το πως διατέθηκαν τα 500.000 δολάρια στην τελευταία συνεδρία της.

Επίσης, ενδεικτικά αναφέρουμε πως για την ποδοσφαιρική περίοδο 2020-2021, η ΚΟΠ δαπάνησε για τις διοργανώσεις Γυναικείου Ποδοσφαίρου το ποσό των 339.000 ευρώ και για τις Εθνικές ομάδες Γυναικείου Ποδοσφαίρου 190.000 ευρώ (στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνεται το αθλητικό υλικό).

Το ποσό που αφορά τις Εθνικές ομάδες  θα είναι ιδιαίτερα αυξημένο για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο λόγω δημιουργίας από φέτος Εθνικής Κορασίδων Κ-17 και γιατί πέρσι, λόγω της Πανδημίας, δεν διοργανώθηκαν από την UEFA αγώνες Εθνικών Ομάδων Νεανίδων Κ-19.

Επιπλέον, η ΚΟΠ επιχορηγεί την ανάπτυξη του Γυναικείου Ποδοσφαίρου ως ακολούθως:

-5000 ευρώ σε κάθε ομάδα Κοριτσιών Κ-17.
-1800 ευρώ σε κάθε ομάδα κοριτσιών Κ-14.
-1000 ευρώ σε κάθε ομάδα που εργοδοτεί γυναίκα προπονήτρια στις ομάδες κοριτσιών.
-Καλύπτει πλήρως τα έξοδα διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων Κοριτσιών (κόστος γηπέδων, διαιτησία, γιατρών κλπ).
-Όλες οι γυναίκες που επιθυμούν να αποκτήσουν προπονητικό δίπλωμα, μπορούν να συμμετάσχουν δωρεάν στα μαθήματα της Σχολής Προπονητών. Μέχρι στιγμής πέραν των 60 γυναικών συμμετείχαν ή συμμετέχουν στα μαθήματα της Σχολής χωρίς οποιοδήποτε κόστος.


Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου δεν είναι απέναντι στα Σωματεία του Γυναικείου Ποδοσφαίρου όπως κάποιοι αφήνουν να νοηθεί, στην προσπάθεια τους να εκμεταλλευτούν καταστάσεις και να πάρουν πέντε λεπτά δημοσιότητας.

Η ΚΟΠ εκτιμά και αναγνωρίζει το έργο που επιτελούν τα Σωματεία και εμπράκτως τα στηρίζει διαχρονικά. Το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει και στο μέλλον μένοντας ανεπηρέαστη από εκβιασμούς και ακραίες τοποθετήσεις ατόμων με αλλότρια συμφέροντα.

Παραμένουμε στη διάθεση των Σωματείων για διάλογο και είμαστε σίγουροι πως με καλή διάθεση από όλους, μπορούμε να προσδοκούμε σε ακόμη καλύτερες μέρες για το Γυναικείο ποδόσφαιρο στην Κύπρο.  

 
 

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent