Χαιρετισμός στο Συνέδριο Football Conference.">

Γιώργος Κούμας: «Γύρω στα 60.000.000 ευρώ ο κύκλος εργασιών του ποδοσφαίρου στην Κύπρο το 2021»

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022
Χαιρετισμό στο Συνέδριο «Football Conference» που διοργανώνει η IMH απηύθυνε ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας. Το συνέδριο διεξάγεται στη Λευκωσία με θεματολογία που αφορά την ποδοσφαιρική διακυβέρνηση, τις σύγχρονες ποδοσφαιρικές εγκαταστάσεις καθώς και την οικονομική πτυχή του αθλήματος.

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της ΚΟΠ ανέφερε πως η Ομοσπονδία,  σε συνεργασία με την UEFA, ετοιμάζουν μελέτη για το τοπίο στο Κυπριακό ποδόσφαιρο,  η οποία θα παρουσιαστεί περί τα τέλη Ιουνίου.

Όσον αφορά τα πρώτα ευρήματα της έρευνας σε σχέση με την οικονομική πτυχή, ο κύκλος εργασιών του ποδοσφαίρου στην Κύπρο, ανήλθε γύρω στα 60.000.000 ευρώ για το 2021. Από το ποσό αυτό, ένα ποσοστό γύρω στο 70% αφορά μισθούς ατόμων που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο.  

Επιπλέον, βάσει της αναλογίας του πληθυσμού μας, βρισκόμαστε πολύ ψηλά στην Ευρωπαϊκή κατάταξη όσον αφορά τα έσοδα που προκύπτουν από το ποδόσφαιρο ενώ ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα ποσοστά, πάντα βάσει του πληθυσμού μας, των ατόμων  που επιλέγουν παρακολουθούν  τους ποδοσφαιρικούς αγώνες στο γήπεδο.

«Το φετινό συνέδριο πραγματοποιείται στον απόηχο μιας συναρπαστικής ποδοσφαιρικής σεζόν, καθώς η αγωνία για την ανάδειξη  πρωταθλητή στην πρώτη κατηγορία κράτησε μέχρι την προτελευταία αγωνιστική, ενώ τα ευρωπαϊκά εισιτήρια καθορίστηκαν κυριολεκτικά στο φινάλε. Εξίσου συγκλονιστική και η ανάδειξη του κυπελλούχου, με τον νικητή να κρίνεται μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι.  Μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσαν και τα πρωταθλήματα στη Β´ και τις μικρές κατηγορίες», ανέφερε ο κ. Κούμας για να προσθέσει:

«Τις επόμενες εβδομάδες η Κύπρος  με πέντε ομάδες θα δώσει τη μάχη  στα προκριματικά του Champions League, του Europa και του Conference. Συγκεκριμένα, Απόλλων και ΑΕΚ θα αγωνιστούν στα προκριματικά του Champions League, η Ομόνοια στα προκριματικά του Europa League, ενώ ΑΠΟΕΛ και Άρης θα διεκδικήσουν θέση στους ομίλους του Conference. Έμπρακτα, λοιπόν, κάνουμε βήματα μπροστά, με τις ομάδες μας να επενδύουν, σε κάθε επίπεδο, διεκδικώντας τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. 

Το ενδιαφέρον μας ως Ομοσπονδία, καλύπτει όλο το φάσμα του ποδοσφαίρου στον τόπο μας. Να αναφέρω ότι τα τελευταία χρόνια η ΚΟΠ έχει καταφέρει να αυξήσει κατακόρυφα τα ποδοσφαιρικά γεγονότα που διοργανώνει. Σήμερα, διοργανώνουμε πέραν των 30 Πρωταθλημάτων Ανδρών, Γυναικών, Παίδων, Νέων, Κοριτσιών και Futsal, ενώ η συμμετοχή στα παιδικά Πρωταθλήματα Grassroots πλησίασε  τις 10.000 παιδιά. 

Επιπλέον, έχουμε  μπροστά μας ένα σημαντικό σταθμό που αφορά την ανέγερση του αθλητικού κέντρου της ΚΟΠ στον Κόρνο. Οι διαδικασίες προχωρούν και βρισκόμαστε στο στάδιο των αδειοδοτήσεων. Είμαι σίγουρος πως πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία θα αναδειχθούν μέσα από το συνέδριο αν κρίνω από το επίπεδο των ομιλητών και τη θεματολογία.

Εύχομαι καλή επιτυχία»
 

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent