Αλλαγές στις διοργανώσεις Εθνικών Ομάδων Γυναικών

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2022
Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA ενέκρινε ένα νέο και καινοτόμο σύστημα διοργάνωσης για τις Εθνικές ομάδες Γυναικών, μέσω του οποίου, θα εξασφαλίζουν την πρόκριση τους στις τελικές φάσης του EURO και του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι αλλαγές προέκυψαν μετά από εκτεταμένη μελέτη από επιτροπές της UEFA και εκπροσώπους Ομοσπονδιών ενώ είχε προηγηθεί και σχετική εισήγηση από την Επιτροπή Γυναικείου Ποδοσφαίρου της UEFA.

Η δομή της νέας διοργάνωσης:

Η νέα διοργάνωση θα αρχίσει στο Φθινόπωρο του 2023 και θα οδηγήσει στην τελική φάση του UEFA Women’s EURO 2025. Θα συνδέει το Nations League γυναικών με τα προκριματικά του EURO και θα υπάρχει άνοδος και υποβιβασμός μεταξύ των κατηγοριών που θα δημιουργηθούν καθώς και τελικοί, στα πρότυπα του Nations League σε επίπεδο Ανδρών.

Οι Εθνικές ομάδες Γυναικών θα χωριστούν σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με τη δυναμικότητα τους. Σε κάθε κατηγορία θα υπάρχουν όμιλοι τεσσάρων ή τριών ομάδων και οι ομάδες θα παίζουν μεταξύ τους εντός και εκτός έδρας.

Με την ολοκλήρωση της πιο πάνω διοργάνωσης (Nations League), θα υπάρχει τελικός ενώ μέσω αυτής της διοργάνωσης θα προκύπτουν και οι Εθνικές ομάδες που θα συμμετέχουν στο Ολυμπιακό ποδοσφαιρικό τουρνουά.

Η τελική κατάταξη των ομάδων στο Nations League με αυτόματη άνοδο ή υποβιβασμό, θα καθορίζει και τα γκρουπ δυναμικότητας των ομάδων στα προκριματικά του EURO ή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών.  

Επίσης, από όλες τις κατηγορίες, οι ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να προκριθούν στη φάση των play-offs και να διεκδικήσουν πρόκριση στην τελική φάση του EURO Γυναικών.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent