Η UEFA κατοχυρώνει τους γυμναστές ποδοσφαίρου με το δίπλωμα UEFA Fitness

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023

H UEFA, αναγνωρίζοντας τη σημασία της σωστής και επαγγελματικής εκπαίδευσης των γυμναστών των ποδοσφαιρικών ομάδων, αποφάσισε, σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες μέλη της, να εισαγάγει το UEFA Fitness Football Diploma το οποίο θα απευθύνεται σε γυμναστές που εργοδοτούνται σε ποδοσφαιρικές ομάδες.

Το δίπλωμα θα χωρίζεται σε δύο επίπεδα, Β’ και Α’ και αναμένεται η τελική έγκριση από την αρμόδια επιτροπή της UEFA για να αρχίσει η διεξαγωγή του course.

Το δίπλωμα Β΄ θα είναι απαραίτητο για γυμναστές που εργάζονται σε ερασιτεχνικές ομάδες αναπτυξιακού ποδοσφαίρου καθώς και Ανδρών – Γυναικών αλλά όχι σε επίπεδο επαγγελματικού ποδοσφαίρου, πρώτης κατηγορίας και το δίπλωμα Α’ θα είναι απαραίτητο για τους γυμναστές που εργάζονται σε επίπεδο Elite youth,  και επαγγελματικού ποδοσφαίρου, δηλαδή στην Α’ Κατηγορία.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική καινοτομία η οποία βάζει το επάγγελμα του γυμναστή ποδοσφαίρου σε νέα βάση και ουσιαστικά το κατοχυρώνει, με όλα τα οφέλη που συνεπάγονται για τους κατόχους των διπλωμάτων.

Μέσω του UEFA Fitness Α και Β Diploma, αναδεικνύεται ο σημαντικός ρόλος του γυμναστή στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και πλέον, τίθενται κριτήρια για το ποιοι θα μπορούν να εργοδοτούνται ως γυμναστές σε ποδοσφαιρικές ομάδες.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και το τεχνικό της τμήμα, συμμετείχαν σε όλη τη διαδικασία των συζητήσεων με την UEFA για τον καταρτισμό του προγράμματος εκπαίδευσης και ο στόχος που έχει τεθεί είναι στους επόμενους μήνες να διοργανωθούν από την ΚΟΠ τα πρώτα σεμινάρια, τα οποία θα πραγματοποιηθούν υπό την επίβλεψη της UEFA.




 

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent