Σε ομάδα εργασίας της UEFA ο Νίκος Νικολάου

Τρίτη, 16 Μαΐου 2023
Σημαντικός διορισμός για το Νίκο Νικολάου, εκ των Αντιπροέδρων της ΚΟΠ ο οποίος, επιλέγηκε από την UEFA για να συμμετάσχει σε ομάδα Εργασίας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας η οποία θα ασχοληθεί με  «Μακροχρόνια Βιωσιμότητα του Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου» (Long-term sustainability of European football).

Με την παραδοχή από όλους τους εμπλεκόμενους ότι η οικονομική βιωσιμότητα είναι κρίσιμη για το μέλλον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, η επιτροπή αδειοδότησης ομάδων της UEFA τόνισε την ανάγκη να εφαρμοστούν με συνέπεια τα ρυθμιστικά πλαίσια της UEFA και να ενισχυθούν περαιτέρω εάν είναι απαραίτητο.

Για τον σκοπό αυτό, αποφάσισε την σύσταση της πιο πάνω εξιδεικευμένης ομάδας εργασίας η οποία μεταξύ άλλων, θα αναλύσει τον αντίκτυπο των εθνικών φορολογιών και κοινωνικών επιβαρύνσεων στις ομάδες και θα εξετάσει επίσης τη σκοπιμότητα συγκεκριμένων μέτρων που θα συμπληρώσουν τους υφιστάμενους κανόνες με στόχο την ενίσχυση του ελέγχου, την προώθηση της ανάπτυξης νεαρών παικτών και την προώθηση της καλύτερης ανακατανομής των πόρων.

Στην ομάδα εργασίας συμμετέχουν έντεκα συνολικά άτομα που προέρχονται από Ομοσπονδίες, την Ευρωπαϊκή Ένωση Συλλόγων, τις Ευρωπαϊκές λίγκες, την FIFPRO Europe και την Football Supporters Europe.

Η συμμετοχή ολόκληρης της ποδοσφαιρικής οικογένειας διασφαλίζει ότι η Ομάδα Εργασίας θα παρέχει πολύτιμες γνώσεις και συστάσεις για να καθοδηγήσει την ανάπτυξη δίκαιων, διαφανών και ισορροπημένων μέτρων για ένα υγιές ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό οικοσύστημα. Αυτές οι προτάσεις θα παρουσιαστούν για περαιτέρω συζήτηση και εξέταση στην επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουνίου 2023.
 

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent