Γιώργος Κούμας: «Όταν έχεις το δίκαιο με το μέρος σου, δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι»

Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2023

Η ομιλία του Προέδρου της ΚΟΠ Γιώργου Κούμα στην αποψινή εκδήλωση των βραβεύσεων της Ομοσπονδίας για την ποδοσφαιρική περίοδο 2022 – 2023.

«Φτάσαμε στο τέλος μιας άκρως ανταγωνιστικής ποδοσφαιρικής χρονιάς η οποία κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων μέχρι και την τελευταία αγωνιστική.

Η χρονιά αυτή αποτελεί συνέχεια της ανοδικής πορείας του ποδοσφαίρου μας σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις κατηγορίες.

Συγχαρητήρια σε όλες τις πρωταθλήτριες ομάδες, συγχαρητήρια στους κυπελλούχους, στους διακριθέντες αλλά και όλους όσοι συμμετείχαν ή πρόσφεραν στις διοργανώσεις της ΚΟΠ με οποιοδήποτε ρόλο. 

Ιδιαίτερα συγχαρητήρια απευθύνω στον Άρη Λεμεσού για την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος στα 93 χρόνια ιστορίας του.

Καλή επιτυχία στον Άρη, στην Ομόνοια, στον ΑΠΟΕΛ, στην ΑΕΚ, στις Αpollon Ladies, στην ΑΕΛ Futsal και στην ομάδα Νέων της Πάφου στις επικείμενες διοργανώσεις της UEFA.

Εύχομαι να συνεχίσουν στον δρόμο που χαράξαμε ως Κυπριακό ποδόσφαιρο τα προηγούμενα χρόνια, με την πορεία των ομάδων μας να αποτελεί σημείο αναφοράς στην Ευρώπη.

Αγαπητοί φίλοι του ποδοσφαίρου

Στη φετινή χρονιά υλοποιήσαμε συμφωνίες ανταλλαγής διαιτητών με την Κροατία, τη Δανία και την Πορτογαλία.

Αυτές οι συμφωνίες έδωσαν την ευκαιρία στους νεαρούς και υποσχόμενους  διαιτητές μας να πάρουν εμπειρίες σε ανταγωνιστικούς αγώνες στο εξωτερικό και παράλληλα μας διευκόλυναν στο να έχουμε ξένους διαιτητές στις δικές μας διοργανώσεις.

Τα τελευταία χρόνια, έχει ανανεωθεί σχεδόν 100% ο κατάλογος διαιτητών Α’ Κατηγορίας. Είναι με ικανοποίηση που βλέπουμε νέους διαιτητές να έχουν προοπτική να κάνουν καριέρα στο χώρο της διαιτησίας αλλά και την προοπτική να ανέβουν κατηγορίες ως διεθνείς.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Επιτροπής διαιτησίας Μίλορατ Μάζιτς και τους συνεργάτες του για το έργο που επιτελούν, διασφαλίζοντας το παρών και προετοιμάζοντας το μέλλον της διαιτησίας μας.

Απόψε είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω πως στη νέα ποδοσφαιρική χρονιά, θα έχουμε στη διάθεση μας κάθε αγωνιστική και τρίτη κινητή μονάδα VAR. Το κόστος μπορεί να είναι μεγάλο, όμως είμαστε έτοιμοι να το επωμιστούμε, προκειμένου να διευκολυνθεί ο προγραμματισμός του Πρωταθλήματος CYTA Α’ Κατηγορίας.

Αγαπητοί προσκεκλημένοι, αγαπητοί τηλεθεατές

Με σταθερά βήματα η Ομοσπονδία προχωρά στην υλοποίηση της απόφασης της για ανέγερση αθλητικού κέντρου στον Κόρνο. Βρισκόμαστε στο στάδιο όπου αναμένουμε την ολοκλήρωση της περιβαλλοντικής μελέτης για έκδοση της πολεοδομικής άδειας.

Σημείο αναφοράς και περηφάνιας για τη φετινή αγωνιστική περίοδο, η βράβευση της ΚΟΠ από την UEFA με το UEFA Golden Grassroots Award για το έργο που επιτελούμε ως Ομοσπονδία στο ποδόσφαιρο βάσης. 

Είναι μια αναγνώριση που μας γεμίζει περηφάνεια γιατί το παιδικό ποδόσφαιρο είναι για εμάς προτεραιότητα.

Έχουμε υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας για να διδάσκεται το ποδόσφαιρο στα δημοτικά σχολεία.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η ΚΟΠ αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου το κόστος επιμόρφωσης δεκάδων δασκάλων για να διδάξουν με τη σειρά τους τους μαθητές. Παράλληλα θα διατεθεί στα σχολεία από την Ομοσπονδία ποδοσφαιρικό υλικό.

Όσον αφορά το πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης της Ομοσπονδίας, υλοποιούμε το πρόγραμμα Πάσα στη Ζωή σε συνεργασία με την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου ενώ στη διάρκεια της χρονιάς στηρίξαμε οργανισμούς και ομάδες πληθυσμού τόσο μέσω των δικών μας προγραμμάτων όσο και μέσω προγραμμάτων της UEFA. 

Κύριες και Κύριοι

Ως Ομοσπονδία  βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων.

Η ποδοσφαιρική χρονιά 2023 -2024 θα αποτελεί σημείο αναφορά για το μέλλον αφού, η Κύπρος θα βρεθεί στο επίκεντρο της ποδοσφαιρικής Ευρώπης.

Το Σεπτέμβριο θα φιλοξενήσουμε τη συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA. Θα είναι ένα τριήμερο στο οποίο θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ενώ πολλαπλά θα είναι τα οφέλη για το νησί μας.

Το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός που έγινε ποτέ στο νησί μας, η τελική φάση του EURO 2024 Κάτω των 17 Ετών θα διεξαχθεί στην Κύπρο το Μάιο και τον Ιούνιο της επόμενης χρονιάς και τα βλέμματα της ποδοσφαιρικής Ευρώπης θα βρίσκονται πάνω μας.

Δεκαέξι εθνικές ομάδες, 31 αγώνες σε έξι στάδια, χιλιάδες επισκέπτες.

Η πρόκληση να ανταποκριθούμε, είναι τεράστια. Όμως, θα τα καταφέρουμε. Έχουμε την τεχνογνωσία και το προσωπικό να φέρουν εις πέρας τέτοιες αποστολές με ψηλό βαθμό απαιτήσεων.

Φίλες και φίλοι του ποδοσφαίρου

Για τους διεθνείς μας ποδοσφαιριστές η ποδοσφαιρική χρονιά δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Οφείλουμε να γεμίσουμε το ΑΕΚ Αρένα στις 17 Ιουνίου και να τους στηρίξουμε απέναντι στη Γεωργία. Η Εθνική, είναι η ομάδα που μας Ενώνει. Όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη. Καλή επιτυχία στον Τιμούρ Κετσπάγια και στους ποδοσφαιριστές μας. Είμαστε δίπλα τους.

Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να ευχαριστήσω  τους χορηγούς της Ομοσπονδίας που αποτελούν τους συνοδοιπόρους μας στην προσπάθεια που καταβάλουμε για πρόοδο και αναβάθμιση του κυπριακού ποδοσφαίρου. 

Συγχαίρω ξανά όλους όσοι θα βραβευτούν απόψε και επιτρέψτε μου να αναφέρω το εξής:

Το ποδόσφαιρο δεν ανήκει σε κανέναν μας. Στο χώρο αυτό είμαστε όλοι περαστικοί.
Οποιοσδήποτε φτάσει στο σημείο να θεωρεί πως το ποδόσφαιρο του χρωστά, σημαίνει πως ήρθε η ώρα να αποχωρήσει.

Υπηρετούμε και εργαζόμαστε για το ποδόσφαιρο νιώθοντας ευγνώμονες που έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε. Μαθαίνουμε από τα λάθη μας, διορθώνουμε τυχών παραλείψεις μας, προσπαθούμε καθημερινά να γίνουμε καλύτεροι.

Όσον δε αφορά τα όσα λέχθηκαν τις τελευταίες μέρες, μας ενόχλησαν, μας πίκραναν αλλά ταυτόχρονα μας έκαναν πιο δυνατούς. Ήταν επιλογή μας να μην βγούμε στην δημόσια αντιπαράθεση. Δεν  αρμόζει κάτι τέτοιο στο ποδόσφαιρο, δεν αρμόζει στην ΚΟΠ. Με κάθε λεπτομέρεια και με αποδεικτικά στοιχεία είμαστε έτοιμοι να αποδείξουμε, όπου κληθούμε, την  ορθότητα των ενεργειών μας. Όταν έχεις το δίκαιο με το μέρος σου, δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι, παρά μόνο καλωσορίζεις τον έλεγχο».

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent