Ποινή ισόβιου αποκλεισμού σε δύο ποδοσφαιριστές για χειραγώγηση αγώνα

Τρίτη, 11 Ιουλίου 2023
Ποινή ισόβιου αποκλεισμού από τα Στάδια και χρηματικό πρόστιμο ύψους 32.000 ευρώ επέβαλε σε δύο ποδοσφαιριστές ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ Αριστοτέλης Βρυωνίδης για την εμπλοκή τους στη χειραγώγηση του αγώνα του Κυπέλλου Coca – Cola μεταξύ της ΠΑΕΕΚ Κερύνειας και της Ανόρθωσης που πραγματοποιήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 2022.

Πρόκειται για τους ποδοσφαιριστές Κύπρο Ονησιφόρου και Ofornadu Odera Peter που ανήκαν τη συγκεκριμένη περίοδο στο δυναμικό της ΠΑΕΕΚ Κερύνειας.

Είναι η πρώτη φορά που επιβάλλεται από τoν Αθλητικό Δικαστή της ΚΟΠ ποινή ισόβιου αποκλεισμού σε ποδοσφαιριστές για χειραγώγηση αγώνα.

Επίσης, ο Αθλητικός Δικαστής επέβαλε στην ΠΑΕΕΚ Κερύνειας πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ αφού, βάσει των κανονισμών η ομάδα είναι υπεύθυνη για τις πράξεις ή / και ενέργειες των ποδοσφαιριστών της.

Ο Πειθαρχικός Εισαγγελέας της ΚΟΠ προχώρησε στην καταχώρηση της υπόθεσης στηριζόμενος σε πόρισμα της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού το οποίο κοινοποιήθηκε στην Ομοσπονδία στις 23 Μαΐου 2023. 

Η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή στηρίχθηκε στο περιεχόμενο του πορίσματος καθώς και στο περιεχόμενο της έκθεσης που απέστειλε προς την ΚΟΠ το αρμόδιο τμήμα της UEFA.

«Η αναφορά της UEFA είναι για ακόμη μια φορά πολύ ξεκάθαρη για τον τρόπο με τον οποίο χειραγωγήθηκε ο αγώνας ενώ η αναφορά για συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές οι οποίοι συμμετείχαν αποδεδειγμένα στη χειραγώγηση του αγώνα, θα πρέπει να προβληματίσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς» αναφέρει μεταξύ άλλων στο σκεπτικό της απόφασης του ο Αθλητικός Δικαστής.

Να σημειωθεί πως, το περιεχόμενο του πορίσματος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού καθώς και της έκθεσης της UEFA για τον εν λόγω αγώνα,  αποτελεί αντικείμενο αστυνομικής έρευνας η οποία είναι σε εξέλιξη.
 
 

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent