Επεξήγηση φάσεων και κανονισμών (4η αγωνιστική)

Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023
Το Τμήμα Διαιτησίας της ΚΟΠ συνεχίζει και φέτος την ανάλυση και την επεξήγηση φάσεων από τους αγώνες του Πρωταθλήματος Cyta για καλύτερη κατανόηση των αποφάσεων των διαιτητών και του VAR, της εφαρμογής των κανονισμών διαιτησίας και του πρωτοκόλλου του VAR.

Να σημειωθεί πως οι φάσεις οι οποίες επεξηγούνται, αφορούν μόνο περιπτώσεις στις οποίες σωστά ή λανθασμένα έγινε ή δεν έγινε παρέμβαση από το VAR σε σχέση με τις αποφάσεις των διαιτητών, βάσει του πρωτοκόλλου του VAR.

Πιο κάτω, η επεξήγηση των φάσεων που προέκυψαν για την 4η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Cyta.

ΑΕΚ – Οθέλλος, 46ο λεπτό
Αρχική απόφαση διαιτητή: Offside
VAR: Επιβεβαίωση απόφασης.
Επεξήγηση: Ο βοηθός διαιτητής εφάρμοσε πλήρως το πρωτόκολλο του VAR, καθυστερώντας να σηκώσει τη σημαία. Μετά που σημειώθηκε το τέρμα, σωστά υπέδειξε το offsite, απόφαση η οποία επιβεβαιώθηκε και από τον έλεγχο του VAR.

VIDEO ΑΕΚ - ΟΘΕΛΛΟΣ, 46ο λεπτό


Καρμιώτισσα – Ανόρθωση, 4ο λεπτό
Αρχική απόφαση διαιτητή
: Να συνεχιστεί το παιχνίδι.
VAR: Έλεγχος για πιθανό χέρι.
Επεξήγηση: Πολύ καλή εκτίμηση της φάσης από το διαιτητή, ο οποίος έλαβε υπόψιν του τα ακόλουθα: Τη φυσική θέση του χεριού και το ότι το χέρι ήταν κοντά στο σώμα και ως εκ τούτου, πήρε τη σωστή απόφαση η οποία επιβεβαιώθηκε από το VAR.

VIDEO ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ - ΑΝΟΡΘΩΣΗ, 4ο λεπτό


Καρμιώτισσα – Ανόρθωση, 45ο  λεπτό
Αρχική απόφαση διαιτητή:
Να συνεχιστεί το παιχνίδι.
VAR: Έλεγχος για πιθανό χέρι.
Επεξήγηση: Σε σουτ με κατεύθυνση προς το τέρμα, η μπάλα χτύπησε στο στήθος αμυντικού ο οποίος προσπάθησε να αποκρούσει. Δεν υπάρξει ξεκάθαρη απόδειξη αν η μπάλα κατέληξε να χτυπήσει στο χέρι του αλλά ακόμη και αν χτύπησε, η επαφή έγινε μετά από καθαρή κόντρα. Το χέρι ήταν πολύ κοντά στο σώμα και ο αμυντικός δεν αύξησε τον όγκο του σώματος του. Εξαιρετική εκτίμηση της φάσης από το διαιτητή στο γήπεδο – δεν έγινε χέρι ή κάποια παράβαση που τιμωρείται. Σωστά το VAR επιβεβαίωσε την απόφαση του διαιτητή.

VIDEO ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ - ΑΝΟΡΘΩΣΗ, 45ο λεπτό


Καρμιώτισσα – Ανόρθωση, 86ο  λεπτό
Αρχική απόφαση διαιτητή:
Να συνεχιστεί το παιχνίδι.
VAR: Έλεγχος για πιθανό χέρι.
Επεξήγηση:  Καλή εκτίμηση της φάσης από το διαιτητή αναφορικά με πιθανή παράβαση για χέρι. Έλαβε υπόψιν του τα ακόλουθα: Ο αμυνόμενος ποδοσφαιριστής δεν έκανε κάποια επιπλέον κίνηση και η μπάλα ήρθε προς αυτόν χωρίς να το περιμένει από συμπαίκτη του. Το VAR σωστά επιβεβαίωσε την απόφαση του διαιτητή.

VIDEO ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ - ΑΝΟΡΘΩΣΗ, 86ο λεπτό


Άρης – Πάφος, 15ο λεπτό
Αρχική απόφαση διαιτητή:
Να συνεχιστεί το παιχνίδι.
VAR: Έλεγχος για πιθανό χέρι.
Επεξήγηση:  Πολύ καλή εκτίμηση της φάσης για πιθανό χέρι. Ο διαιτητής έλαβε υπόψιν τη φυσική θέση του χεριού, ότι ήταν κλειστό, κοντά στο σώμα και δεν έγινε επιπλέον κίνηση από τον αμυντικό. Σωστά το VAR επιβεβαίωσε την απόφαση του διαιτητή.


VIDEO ΑΡΗΣ - ΠΑΦΟΣ, 15ο λεπτό
 

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent