«Σιωπηλή Προπονητική Καθοδήγηση-Silent Coaching» στα Πρωταθλήματα Grassroots Mikel

Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024

Με σύνθημα «Σήμερα μιλώ ΜΟΝΟ εγώ», η ΚΟΠ διοργανώνει εκστρατεία για «Σιωπηλή Προπονητική Καθοδήγηση» -Silent Coaching- στους αγώνες των Παιδικών Πρωταθλημάτων Grassroots Mikel 2023-2024 που θα γίνουν το ερχόμενο Σάββατο 2 Μαρτίου αλλά  και στις  30.03.24  και 13.04.24  αντίστοιχα.

Στόχος της εκστρατείας είναι οι προπονητές αλλά και οι γονείς που παρακολουθούν τους αγώνες, να αφήσουν τα παιδιά να χαρούν το αγαπημένο τους άθλημα χωρίς φωνές, οδηγίες, παροτρύνσεις ή παρατηρήσεις που πολλές φορές προκαλούν στα παιδιά άγχος και πίεση.

Στους αγώνες των Παιδικών  Πρωταθλημάτων Grassroots Mikel που θα διεξαχθούν στις προαναφερόμενες ημερομηνίες, θα μπορούν να μιλούν ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. Θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν πρωτοβουλίες και να δημιουργήσουν από μόνα τους στο γήπεδο, να κάνουν λάθη χωρίς το άγχος της παρατήρησης και μέσα από τα λάθη τους, να προσπαθήσουν να γίνουν καλύτεροι.

Όσο για τους ενήλικες, προπονητές αλλά και γονείς, μπορούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο γήπεδο μόνο με το χειροκρότημα και για τις δύο ομάδες που θα αγωνίζονται και όχι μόνο για την ομάδα του παιδιού τους.

Η ΚΟΠ καλεί  όλες τις Ακαδημίες  που συμμετέχουν στα Παιδικά Πρωταθλήματα Grassroots Mikel της ΚΟΠ  να σεβαστούν την εκστρατεία και να αφήσουν τα παιδιά να χαρούν το άθλημα, παίρνοντας τα ίδια αποφάσεις και πρωτοβουλίες στον αγωνιστικό χώρο.

Οι γονείς, όπως δεν είναι στο σχολείο ή στα φροντιστήρια των παιδιών τους για να τα παρακολουθούν από κοντά και να δίνουν συνεχώς οδηγίες ή να κάνουν παρατηρήσεις, το ίδιο οφείλουν να κάνουν και στους ποδοσφαιρικούς αγώνες δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό μια καλύτερη ποδοσφαιρική κουλτούρα για το μέλλον.

Γνωρίζουμε πως δεν μπορούμε να αλλάξουμε την ποδοσφαιρική μας κουλτούρα από τη μια ημέρα στη άλλη, όμως με μικρά βήματα και θέληση από όλους, μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση.

Οι γονείς, όπως δεν είναι στο σχολείο ή στα φροντιστήρια των παιδιών τους για να τα παρακολουθούν από κοντά και να δίνουν συνεχώς οδηγίες ή να κάνουν παρατηρήσεις, το ίδιο οφείλουν να κάνουν και στους ποδοσφαιρικούς αγώνες δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό μια καλύτερη ποδοσφαιρική κουλτούρα για το μέλλον.

Αντιλαμβανόμαστε πως δεν μπορούμε να αλλάξουμε την ποδοσφαιρική μας κουλτούρα σε μια μέρα, όμως με μικρά βήματα και θέληση από όλους, μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε στα γήπεδα που αγωνίζονται τα παιδιά μια θετική και ευχάριστη ατμόσφαιρα αφού, στις μικρές ηλικίες ο στόχος που πρέπει να τίθεται από όλους είναι να μαθαίνουν τα παιδιά να αγαπούν το ποδόσφαιρο, να σέβονται τον αντίπαλο και τους κανόνες του παιχνιδιού και όχι απλά να μάθουν να παίζουν ποδόσφαιρο.

Τα παιδιά πρέπει να νιώθουν ότι μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα στο γήπεδο και να γίνονται καλύτερα μέσα από τα λάθη τους και όλοι να σεβαστούν αυτή την εκστρατεία και να απολαύσουν τους αγώνες μαζί με τα παιδιά.

 

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent