Η συνεχής προσπάθεια για τη δημιουργία Πρωταθλήματος Γυναικών αποτέλεσε τελικά γεγονός και την ποδοσφαιρική περίοδο 1998 - 1999 η ΚΟΠ διοργάνωσε το 1ο Πρωτάθλημα.
Μετά από διαδοχικές συσκέψεις, υπό την προεδρία του Τάσου Κατσικίδη, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΟΠ, αποφασίστηκε η πρώτη διοργάνωση με τη συμμετοχή πέντε ομάδων, αν και στην αρχή διαφάνηκε ότι θα είχαμε έξι ομάδες.
Στο πρώτο Πρωτάθλημα έλαβαν μέρος Λευκοθέα Λατσιών, ΑΕΚ Κοκκινοχωρίων, Δάφνη Τρούλλων, Θύελλα Κάτω Πολεμιδιών και Λαμπέλλα Λεμεσού.
Η δράση άρχισε τον Μάρτιο του 1999 και ολοκληρώθηκε σε δύο γύρους.
Πρωταθλήτρια αναδείχτηκε χωρίς την παραμικρή βαθμολογική απώλεια η Λευκοθέα Λατσιών και δευτεραθλήτρια η ΑΕΚ Κοκκινοχωρίων.
Για ιστορικούς λόγους, αναφέρομαι ότι στην πρώτη αγωνιστική, στους πρώτους αγώνες της ιστορίας των διοργανώσεων ΚΟΠ, η Λευκοθέα Λατσιών νίκησε 20-0 τη Δάφνη Τρούλλων (δέκα τέρματα πέτυχε η Λουϊζα Θεοφάνους, μετέπειτα προπονήτρια της Εθνικής Γυναικών) και η Λαμπέλλα με 15-0 την Θύελλα Κάτω Πολεμιδιών.
Φωτοτυπία για την εφημερίδα Χαυραγή για την κατάκτηση του τίτλου από τη Λευκοθέα μετά τη νίκη της επί της ΑΕΚ τον Μάϊο του 1999.






