Νέα δεδομένα δημιούργησε ο απολογισμός της 23ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας. Κέρδισε έδαφος η ΑΕΚ, μεγάλωσε ο κατάλογος των ομάδων που διεκδικούν είσοδο τους στην πρώτη τετράδα ενόψει της δεύτερης φάσης.
Είναι χαρακτηριστικό πως από τις έξι πρώτες ομάδες της σχετικής κατάταξης πριν από το Σαββατοκύριακο, μόνο η ΑΕΚ έφτασε στο αποτέλεσμα της νίκης και σταθεροποιήθηκε στο δεύτερο σκαλοπάτι.
Ο Οθέλλος και η Ομόνοια Αραδίππου ηττήθηκαν στην έδρα τους, ο Ολυμπιακός έφερε ισοπαλία στη Χλώρακα και ο Διγενής έφερε επίσης ισοπαλία στην έξοδο του με το Φρέναρος. Την ήττα γνώρισε χθες και η πρωτοπόρος Αλκή.
Ο συνδιασμός των αποτελεσμάτων της 23ης αγωνιστικής επέφερε λοιπόν ανακατατάξεις και ο Ατρόμητος Γεροσκήπου πλησίασε στον ένα βαθμό την τέταρτη θέση, ενώ σημειώνουμε και την παρουσία της ΠΑΕΕΚ στους 32 βαθμούς.
Με τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν, ο συναγωνισμός στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές αναμένεται να είναι έντονος και τα αποτελέσματα κάθε αγωνιστικής θα διαφοροποιούν το σκηνικό.
Η Αλκή βρίσκεται πολύ κοντά στη μαθηματική εξασφάλιση της θέσης για συμμετοχή στη δεύτερη φάση, πλεονέκτημα απέκτησε πλέον και η ΑΕΚ που απέχει έξι βαθμούς από την τέταρτη ομάδα, όμως το απόλυτο ξεκαθάρισμα θα γίνει στις επόμενες αγωνιστικές.
Στην κάτω ζώνη ο Ονήσιλλος Σωτήρας με τη νίκη του στην Αραδίππου πραγματοποίησε αποφασιστικό βήμα παραμονής. Μαθηματικά διαβαθμίστηκε ήδη η ΜΕΑΠ, ενώ σε εξαιρετικά δύσκολη θέση βρίσκεται η Αγία Νάπα που για να διατηρηθεί στην Κατηγορία πρέπει να κερδίσει όλους τους υπόλοιπους αγώνες της και οι ομάδες που προηγούνται να μην κερδίσουν κανένα βαθμό.
Η 24η αγωνιστική του Πρωταθλήματος φέρνει μαζί της σημαντικές αναμετρήσεις και αναμένονται νέες ανακατατάξεις.
Να υπενθυμίσουμε το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής:
Αλκή-Ομόνοια Αραδίππου
Αγία Νάπα-Ακρίτας Χλώρακας
Διγενής-ΜΕΑΠ
Ονήσιλλος Σωτήρας-Οθέλλος
ΠΑΕΕΚ-Φρέναρος FC 2000
Ολυμπιακός-Ατρόμητος Γεροσκήπου
ΑΣΙΛ-ΑΕΚ
**Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο 6 Μαρτίου (15:30).