Το φινάλε της Β’ φάσης του Πρωταθλήματος Marfin Laiki, θα αναδείξει και τον πρώτο σκόρερ της αγωνιστικής περιόδου 2009/2010. Ο Σεμέδο βρίσκεται στα 20 τέρματα και οδηγεί την κούρσα, ακολουθεί από κοντά με 19 ο Ζοεάνο.
Ο επιθετικός του Ερμή Αραδίππου στο πρόσφατο νικηφόρο 4-0 επί του Άρη, πέτυχε και τα τέσσερα τέρματα της ομάδας του και πλησίασε τον ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΠ/Κινύρα Πέγειας στο ένα γκολ.
Στα αξιοσημείωτα, το γεγονός ότι ο Ζοεάνο έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στο φετινό Πρωτάθλημα που σημειώνει τέσσερα τέρματα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.
Αν ψάξουμε προηγούμενο, χρονολογείται από τις 9 Μαΐου 2009, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της Β’ φάσης του περσινού Πρωταθλήματος Marfin Laiki .
Τότε ο Εθνικός Άχνας κέρδισε εκτός έδρας τη Δόξα Κατωκοπιάς με 5-2 (Β’ Όμιλος) με τον Γιασεμάκη να πετυχαίνει τέσσερα τέρματα (11’, 44, 73’, 89’).
ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ
Στην τελευταία αγωνιστική της Β’ φάσης του Πρωταθλήματος, ο ΑΠΟΠ/Κινύρας θα φιλοξενήσει στην Πέγεια την ΑΕΛ, ενώ ο Ερμής Αραδίππου θα περάσει από το Μακάρειο για να αντιμετωπίσει τη Δόξα Κατωκοπιάς.
Να αναφέρουμε ότι ο Ζοεάνο κατά τη διάρκεια της δεύτερη φάσης του Πρωταθλήματος πέτυχε έξι τέρματα, σε σύγκριση με τον Σεμέδο που σκόραρε δύο φορές.
Πίσω από τους πιο πάνω ποδοσφαιριστές, βρίσκεται ο Γκαστόν Σανγκόϊ με 13 τέρματα και στο φινάλε ο Απόλλωνας θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας το ΑΠΟΕΛ.